AKCIJA HPB-A

Kamata na stambeni kredit ispod šest posto

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.08.2010 13:21
  • Objavljeno 26.08.2010 u 13:21
tportal

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ivana Marinic Kragic

Hrvatska poštanska banka odlučila je smanjiti kamatne stope na kredite stanovništvu, kako na nove, tako i na stare kredite. Odlukom o smanjenu kamatne stope obuhvaćeni su stambeni krediti, gotovinski, krediti za umirovljenike te krediti za zatvaranje obveza

Nove kamatne stope primjenjivat će se i na kredite odobrene prije 1. listopada, a ne samo na one odobrene nakon tog datuma.

'Tijekom izrazito teškog razdoblja za banku, mi ne samo da nismo mijenjali, odnosno povećavali kamatne stope na kredite, nego ih, evo, sada još i smanjujemo. Posebno nas raduje što ćemo ponuditi vrlo povoljne kreditne uvjete umirovljenicima – gotovinske kredite s kamatom od 8,49 posto, kao i kredite mladima za kupnju stana, s nominalnom kamatnom stopom od 5,99 posto koja će ostati fiksna tijekom prve godine otplate, dok je za sve ostale stambene kredita kamatna stopa smanjena na 6,49 posto. Naše klijente zasigurno će obradovati činjenica da će im s obračunom za listopad, odnosno rata kredita koja dospijeva sa 1. studenim, biti manja', izjavio je ovom prilikom Mato Filipović, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom.

'Hrvatska poštanska banka želi sa svojim klijentima graditi dugoročne odnose, a oni podrazumijevaju korektnost u postupanju i kvalitetnu uslugu, uključujući i žrtvovanje dijela dobiti kao našeg uloga u izgradnji te suradnje. Hrvatska je naše tržište i tu ćemo rasti, zajedno s našim gospodarstvom i građanima', izjavio je Čedo Maletić, predsjednik Uprave HPB-a.

Osim navedenih nominalnih kamatnih stopa za gotovinske kredite za umirovljenike te onih za stambene kredite za mlade, HPB nudi kamatnu stopu na nenamjenske kredite od 8,99 posto, a za kredite za zatvaranje obveza od 9,99 posto, priopćili su iz HPB-a..

Također, mijenjaju se kamatne stope na depozite stanovništva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi