ima prednost

JPMorgan: Ova je kriptovaluta bolji izbor od bitcoina

24.11.2021 u 08:01

Bionic
Reading

Bitcoin dominira medijskom scenom i ima najveću tržišnu kapitalizaciju, ali analitičari JPMorgana ipak daju prednost ethereumu u vremenu u kojem se očekuje rast kamatnih stopa

U nedavnom izvješću analitičari JPMorgana navode da bi sve veći broj korištenja ethereuma - tzv. peer-to-peer pozajmljivanje, NFT-ovi, igre na sreću, stablecoin - trebali pomoći da zadrži svoju vrijednost u klimi rastućih kamatnih stopa.

Bitcoin bi, s druge strane, mogao biti na putu nove korekcije.

'Porast prinosa na obveznice i konačna normalizacija monetarne politike vrše pritisak na bitcoin kao oblik digitalnog zlata, na isti način na koji viši realni prinosi vrše pritisak na tradicionalno zlato', navodi se u izvješću.

Ethereum je možda 'sigurniji' od bitcoina, ali i ovdje se radi o kriptovaluti, tako da je volatilnost dio igre. Međutim, postoje načini da se izložite ethereumu bez kupnje tokena.

Ova tri izgledaju prilično zanimljivo - možda bi se isplatilo isprobati s nekom sitnom investicijom. Analitičari JPMorgana pritom ističu tri zanimljiva modela 'posrednog' ulaza u ethereum: putem investicija u Coinbase, platformu Robinhood ili pak HIVE Blockchain, kompaniju koja se bavi rudarenjem kriptovaluta.