karijere

Jehan Arulpragasam novi direktor Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 14.07.2021 10:05
  • Objavljeno 14.07.2021 u 10:05
Jehan Arulpragasam, direktor Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju

Jehan Arulpragasam, direktor Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju

Izvor: Licencirane fotografije/Svjetska banka / Autor: Licencirane fotografije/Svjetska banka

Ekonomist Jehan Arulpragasam imenovan je na dužnost direktora Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju, priopćili su u srijedu iz Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj

Na toj će dužnosti voditi Ured Svjetske banke u Zagrebu i nadzirati strateški, analitički, operativni i savjetodavni program Svjetske banke u obje zemlje. Arulpragasam je ekonomist s 35 godina iskustva rada u području međunarodnog razvoja u preko 40 zemalja. U svom se radu usredotočio na uključivi rast i ljudski razvoj, što obuhvaća širok raspon tema počevši od makroekonomske i fiskalne politike, pa sve do strukturnih sektorskih reformi i socijalne politike.

Novi direktor ima više od deset godina iskustva u upravljanju velikim kreditnim i analitičkim programima Svjetske banke i u rukovođenju osoblja na više kontinenata.

Dokazao se, stoji u priopćenju, u izgradnji snažnih partnerskih odnosa s vladama i razvojnim partnerima što je uvelike doprinijelo postizanju rezultata. Diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu Cornell, a magistrirao je i doktorirao ekonomiju na Sveučilištu Sjeverne Caroline u Chapel Hillu.

Aktualni program Svjetske banke u Hrvatskoj usmjeren je na ublažavanje gospodarskih i društvenih posljedica bolesti covida-19, obnovu nakon potresa, promet, pravosuđe, inovacije, poslovno okruženje, zemljišnoknjižni sustav, znanost i tehnologiju te gospodarski razvoj panonske Hrvatske.

Svjetska banka surađuje s Hrvatskom više od 27 godina i u tom je  razdoblju podržala više od 50 projekata u vrijednosti od gotovo pet milijardi USD, izradila brojne studije i pružila tehničku pomoć u jačanju institucija i izradi politika i strategija, zaključuje se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!