obnovljeno partnerstvo

Janaf potpisao višegodišnji ugovor o skladištenju nafte sa švicarskim Litascom

18.01.2023 u 16:22

Bionic
Reading

Jadranski naftovod (Janaf) u srijedu je izvijestio da je s tvrtkom Litasco sklopio ugovor o skladištenju sirove nafte u svom sustavu za razdoblje 1. travanj 2023. do 31. ožujka 2025. godine

Ugovorom je definirano da će Janaf u svom sustavu za Litasco SA uskladištiti 239.856 prostornih metara sirove nafte. "Početak 2023. u poslovanju društva Jadranski naftovod obilježavaju obnovljena i nova partnerstva s vodećim regionalnim i globalnim naftnim kompanijama", ističe Uprava Janafa. Potvrda je to, kako navode, poslovnog ugleda koji Janaf uživa na naftnom tržištu, ali i važnosti društva za ukupnu energetsku neovisnost i sigurnost, kako Hrvatske, tako i Europske unije i zemalja u okruženju.

"Uvjereni smo kako je Janaf na početku još jedne iznimno uspješne poslovne godine na zadovoljstvo svih zaposlenika društva i naših vlasnika“, istaknula je Uprava Janafa predvođena predsjednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom. Naime, Janaf je za iduće razdoblje sklopio ugovore o transportu s NIS-om i MOL-om te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike i MOL-om, navodi se u priopćenju.