TERMINAL OMIŠALJ

Janaf kreće u gradnju spremišta nafte

01.02.2011 u 15:11

Bionic
Reading

Jadranski naftovod (JANAF) objavio je poziv za javno nadmetanje za svoju najveću investiciju izgradnje spremnika za sirovu naftu na Terminalu Omišalj, a ukupna se vrijednost tog investicijskog projekta procjenjuje na milijardu kuna, izvijestili su danas iz JANAF-a iz kojeg pozivaju sve zainteresirane izvođače za sudjelovanje u tom velikom investicijskom projektu

Javni poziv odnosi se na gradnju triju spremnika za sirovu naftu, svaki volumena 80 tisuća prostornih metara s pripadajućom opremom i instalacijama na Terminalu Omišalj, a rok potencijalnim ponuđačima za dostavu ponuda je 16. ožujka do 14 sati.

To je prva faza gradnje na Terminalu Omišalj koju će JANAF, kako se doznaje, financirati iz vlastitih sredstava

Sam početak radova započet će sredinom veljače ove godine i odnosi se na poslove utemeljenja i pripremne radove na koje će se nastaviti početak izgradnje prva tri spremnika za sirovu naftu nakon provedenog postupka odabira sredinom svibnja ove godine, najavljuju iz JANAF-a.

Gradnja na terminalu Omišalj odvijat će se u više faza, a ukupno se planira izgradnja osam spremnika za sirovu naftu, svaki kapaciteta 80 tisuća prostornih metara, te izgradnju spremničkih kapaciteta ukupnog kapaciteta sto tisuća prostornih metara za skladištenje naftnih derivata.

Završetak tog investicijskog projekta predviđen je za 2015. godinu, ističu iz JANAF-a.

To je dio velikog investicijskog ciklusa kojim JANAF širi svoje spremničičke kapacitete za skladištenje obveznih i komercijalnih zaliha nafte i naftnih derivata na terminalima u Sisku i Omišlju.

Radovi na Terminalu Omišalj kreću u prvu fazu, dok su na Terminalu Sisak u tijeku radovi na drugoj fazi u kojoj se grade tri nova spremnika na kojima radove izvodi Montmontaža, a njihova je procijenjena vrijednost 156 milijuna kuna