NOVO VODSTVO

Ivica Mudrinić izabran za predsjednika HUP-a

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 25.09.2012 17:09
  • Objavljeno 25.09.2012 u 17:09
ivica mudrinić

ivica mudrinić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Ivica Mudrinić, predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma, jednoglasno je izabran za novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca

Na današnjoj sjednici Vijeća članova izabrani su novi čelnici Hrvatske udruge poslodavaca. U Izvršni odbor u četverogodišnjem mandatu izabrani su: Tomislav Thür (izvršni direktor korporativnih poslova u Ini), Zdenko Adrović (predsjednik uprave Raiffeisenbank Austria d.d.), Gordana Deranja (generalna direktorica Tehnomont Pula d.d.), Petar Lovrić (direktor i vlasnik poduzeća EKUS d.o.o. i Kadus d.o.o.), Željko Zadro (predsjednik i član uprave Viro tvornice šećera d.d.) i Branko Zec (član uprave Adris grupe).

Nadzorni odbor čine Branko Roglić (vlasnik grupacije Orbico), Antun Petrić (tvrtka Pluto d.d.) i Boris Galić (predsjednik uprave Allianza).

Za novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca jednoglasno je izabran Ivica Mudrinić, predsjednik uprave Hrvatskih telekomunikacija d.d., dugogodišnji aktivni član Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

'Svakoj Vladi koja želi osigurati bolju budućnost ove zemlje HUP je prirodan partner. Zato moramo zajedno raditi na stvaranju uvjeta za stvaranje novih vrijednosti. Moramo omogućiti kapitalu da stvara nova radna mjesta, što će konsekventno pozitivno utjecati na rješavanje brojnih društvenih problema s kojima smo suočeni.

Danas nemamo uvjete u kojima bi kapital mogao stvarati novu vrijednost, nova radna mjesta. Zato što nemamo poticajno okruženje za ulaganja mi kapital gubimo, a posljedično gubimo i zaista stručne ljude. Te uvjete moramo što prije promijeniti i to je ono za što ću se kroz HUP, u partnerstvu s Vladom, nastaviti zalagati jer vremena za beskrajna preispitivanja i rasprave nemamo', rekao je Mudrinić prilikom izbora.

Novi predsjednik HUP-a uputio je poziv svima – od poslodavaca i zaposlenika, preko izvršne vlasti i akademske zajednice do sindikata - da rade zajedno, u najboljem interesu zemlje i svakog pojedinca koji u njoj živi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi