PRILIKA ZA STARTUPOVE

Inovatori, želite osvojiti 30 tisuća eura? Pročitajte ovo

11.04.2018 u 15:01

Bionic
Reading

Prijave za novo izdanje najvećeg startup natjecanja za inovacije s područja održivog razvoja, u kojem sudjeluju 24 srednjoeuropske države, traju do 19. travnja, a organizatori su zbog velikog interesa odlučili povećati glavnu nagradu s 20 na čak 30 tisuća eura

Izvrsna prilika za domaće inovatore novo je izdanje PowerUp-a!, natjecanja za startupove s područja održivog razvoja, koje će pobjedniku uručiti nagradu u iznosu od 30 tisuća eura. Pored glavne nagrade, tu su i one 'utješne' – deset tisuća eura za drugo i pet tisuća za treće mjesto. Usto, autori najzanimljivijih projekata bit će pozvani na prestižni EIT InnoEnergy Highway® akcelerator, koji omogućuje financiranje u iznosu do 150.000 eura.

Sudionici PowerUp! natjecanja 25. i 26. travnja sudjelovat će u Bootcampu u Zagrebu, dok će se državno finale održati 7. svibnja, također u hrvatskoj metropoli. Pobjednici državnog natjecanja zatim odlaze u Prag na finalni Bootcamp s europskim mentorima i na veliko finale koje će se održati 19. lipnja.

Glavna područja natjecanja odnose se na sektor energetike i na održivi razvoj, ali i na inovacije vezane uz mobilnost, cyber sigurnost, rješenja za pametne gradove te tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih supstanci u atmosferu.

  • +3
Izložba startup ideja u Splitu Izvor: Klub mladih Split / Autor: Klub mladih Split

'Ovo natjecanje sjajna je prilika za domaće poduzetnike i njihove razvojne projekte jer im otvara mogućnost da se uz podršku mentora pripreme za probijanje na europskoj startup sceni. Sudjelovanje na natjecanju vrijedno je iskustvo za svakog sudionika jer, osim prilike za stjecanjem novih praktičnih znanja, predstavlja poticajno networking događanje te otvara nove poslovne prilike i generira svježe poslovne ideje', istaknuo je osnivač i partner Invento Capital Partnersa, lokalnog HUB-a zaduženog za podršku natjecanju u Hrvatskoj, Dalibor Marijanović.

Svi zainteresirani za natjecanje moraju imati svoj tim i dakako prototip te ispuniti obrazac koji možete pronaći ovdje.