Infinum Academy

Infinum i Porsche Digital Croatia pozivaju na besplatne tečajeve izrade aplikacija

13.05.2021 u 11:43

Bionic
Reading

Jedna od vodećih domaćih IT tvrtki Infinum s tvrtkom Porsche Digital Croatia i ove godine će u sklopu Infinum Academy omogućiti besplatne tečajeve izrade web i mobilnih aplikacija, za što prijave primaju do 31. svibnja, izvijestili su u četvrtak iz Infinuma

Do sada je takav tečaj završilo 276 polaznika i gotovo svi su, kako kažu iz Infinuma, nakon prakse pronašli posao u struci, a svaki četvrti se nakon toga zaposlio u Infinumu.

Kroz ljetnu praksu u trajanju od pet tjedana stručnjaci iz Infinuma i Porsche Digital Croatia, tvrtke koju je Infinum prošle jeseni u Zagrebu pokrenuo s Porsche Digitalom, podučit će polaznike kako napraviti web ili mobilnu aplikaciju, te kako postati stručnjak za Android, iOS, Ruby on Rails, Spring & Kotlin i JS & Angular.

"Prosječna osoba dnevno koristi devet mobilnih aplikacija, odnosno oko 30 mjesečno, dok prosječan korisnik pametnog telefona na mobitelu ima najvjerojatnije 80 aplikacija, što znači da ih oko 62 posto jednom 'skinutih' samo 'skuplja prašinu na telefonu. I dok je to informacija koja možda znači da treba napraviti 'inventuru', sigurno se neće baš svidjeti onima koji aplikaciju razvijaju odnosno developerima", iznose iz Infinuma.

Stoga će na tečaju uz ostalo ukazati i kako razviti aplikacije koje neće završiti u digitalnom košu za smeće.