PREDSTEČAJNI POSTUPAK

Industrogradnja ipak pred stečajem

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 14:38
  • Objavljeno 27.01.2011 u 08:50
industrogradnja

industrogradnja

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Tomislav Serdar

Zagrebački je Trgovački sud u srijedu otvorio predstečajni postupak nad Industrogradnjom d.o.o.

Prijedlog za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka dale su Đurđa Brzović i Jasna Fleš, direktorica društva i direktorica vlastitih projekata društva. One su još 18. listopada prošle godine podnijele prijedlog za otvaranje stečaja u kojem je navedeno da su kod dužnika ispunjene pretpostavke za otvaranje stečaja. Je li to točno, bit će poznato 1. ožujka, za kada je Trgovački sud zakazao ročište radi izjašnjenja o njihovom prijedlogu na kojem će, između ostalog, izvješće podnijeti i privremena stečajna upraviteljica Nevenka Koroman.

Industrogradnja d.o.o., poduzeće u kojem je prokurist Josip Galinec, bavi se projektiranjem, građenjem te nadzorom nad gradnjom. Osnovala ga je tvrtka Industrogradnja nekretnine, na čijem je čelu Josip Galinec, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika uprave Industrogradnja grupe d.d. na prosinačkoj Glavnoj skupštini, na kojoj je izabran za člana nadzornog odbora.

Nedugo nakon toga opovrgnuo je napis da je pokrenut stečaj Industrogradnja grupe, odnosno predstečajni postupak, ističući da vrijednost njezine imovine višestruko nadmašuje ukupan dug, ali i potvrdio da je račun u blokadi prvenstveno zbog duga od RH od koje Industrogradnja potražuje 'približno jednak ili veći iznos, što je Industrogradnji opetovano priznalo Ministarstvo financija i Sporazum koji su potpisala dva ministra i zamjenik državnog odvjetnika'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi