Zagrebačka burza

Indeksi nastavili u pozitivnom ritmu, likvidnost dodatno porasla

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u utorak se nastavilo u pozitivnom ritmu, indeksu su zaključili u zelenom, a likvidnost je dodatno ojačala. Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica indeks CROBEX10 su ojačali 0,5 posto, a od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks turističkog sektora, čija je vrijednost porasla 0,3 posto.

S druge strane, gubitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora s padom od 1,3 posto. Dionicama je ukupno protrgovano oko 10,2 milijuna kuna, a tri izdanja su uspjela premašiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 2,9 milijuna kuna ojačale 1,9 posto.

Aktivno se trgovalo i dionicama Hrvatske Poštanske Banke, čija je vrijednost potonula 3,8 posto na prometu od 1,1 milijun kuna nakon što je banka izvijestila o materijalno značajnim rezerviranjima koja će utjecati na rezultat četvrtog tromjesečja. Među milijunaše se ugurala još dionica Turisthotela, s prometom nešto većim od milijun kuna i rastom cijene od 3,3 posto.

Od aktivnijih izdanja, najveći rast cijena su ostvarile dionice FTB Turizma, koje su porasle 5,6 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Kraša i Koke, čije su vrijednosti ojačale redom 1,8 posto i 1,5 posto. S druge strane, dionice Vira su potonule 7,5 posto, dok su dionice Saponije i Adrisa izgubile redom 1,2 posto i 0,9 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana FTB Turizam +5,59% 1.890,00

Gubitnik dana Viro -7,50% 55,50

CROBEX +0,45% 2.052,42

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.