ULAZAK U E-ZDRAVSTVO

IN2 preuzeo tvrtku Grad iz Pule

17.07.2009 u 13:21

Bionic
Reading

Softversko razvojna i konzultantska tvrtka IN2 stekla je većinski udio u pulskoj tvrtki Grad d.o.o., tržišnom lideru u segmentu bolničkih i informacijskih sustava i e-zdravstva

Vodeći ljudi tvrtki na današnjoj konferenciji za novinare nisu željeli govoriti o cijeni spomenute akvizicije. Kupnjom 80 posto udjela u tvrtki Grad, IN2 ju je uključio u svoju grupaciju kao osmu tvrtku (pet ih je u Hrvatskoj te po jedna u Srbiji, Sloveniji i BiH).

Kratkoročni ciljevi ovog strateškog povezivanja, kako je istaknula predsjednica Uprave tvrtke Grad Branka Lasić, su širenje implementacijskog i razvojnog tima, nadogradnja i konsolidacija postojećeg bolničkog informacijskog sustava (BIS), kontinuitet poslovanja te integracija s IN2 grupom.

Kao dugoročne ciljeve navela je rast svih pokazatelja poslovanja, povećanje tržišnog udjela u Hrvatskoj u segmentu e-zdravstva i bolničkih informacijskih sustava, lokalizaciju rješenja za ostala tržišta u regiji te novu verziju BIS-a.

Sjedište tvrtke Grad ostaje u Puli, dok će dio tima raditi u Zagrebu. Lani je tvrtka ostvarila neto dobit od 1,8 milijuna kuna.

Već ove godine Grad planira svoj tim proširiti s desetak iskusnih konzultanata, voditelja projekata te softverskih inženjera kako bi osigurali bolju podršku postojećim klijentima, pripremili se za nadolazeće projekte, započeli razvoj nove verzije BIS-a te početkom sljedeće godine krenuli u širenje u regiji gdje planiraju angažirati tvrtke IN2 grupacije iz BIH-a i Srbije.

U 2010. planiraju značajniji rast prihoda i dobiti kao posljedica sinergijskog efekta povezivanja.

Predsjednik Uprave IN2 Ante Mandić istaknuo je kako povezivanjem sa najvećim hrvatskim proizvođačem softvera za podršku rada bolnica, tvrtkom Grad, IN2 grupa na velika vrata ulazi u sektor zdravstva u kojem želi biti vodeći regionalni igrač, kazao je.

Podsjetio je i kako su strateški ciljevi IN2 grupe postati središte okrupnjavanja hrvatske IT industrije, nastaviti ubrzani rast organskim putem i akvizicijama te ojačati geografsku prisutnost ne samo u široj regiji nego i unutar Hrvatske.