KAKVI POSLODAVCI

Ikea podebljava radnicima mirovine s 3000 kuna

02.12.2016 u 12:24

Bionic
Reading

Ikea grupa uplatit će 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za svoje zaposlenike. Profitirat će i oni u Hrvatskoj

Riječ je o programu vjernosti Tack!, u sklopu kojeg se zaposlenicima Ikea grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Svakom zaposleniku Ikea grupe, pa tako i u Hrvatskoj, zaposlenom na puno radno vrijeme i koji radi za Ikeu pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Zaposlenici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalni iznos u odnosu na odrađene sate.

’Ove ćemo godine zaposlenicima u Hrvatskoj dodatno uplatiti 3.087 kuna za njihove buduće mirovine. Vjerujem kako je ovaj poticaj Ikea grupe došao u najboljem trenutku za naše kolege koji su ponovno rad u tvrtki Ikea ocijenili visokim ocjenama, osiguravši nam tako titulu jednog od triju najboljih poslodavca u Hrvatskoj prema istraživanju portala Moj posao’, istaknula je Darija Kuljić, voditeljica robne kuće Ikea Zagreb.

Otkako je Tack! uveden prije tri godine, ukupno je 413 milijuna eura uplaćeno u taj fond za bolje mirovine zaposlenicima Ikee. U taj globalni fond uključeni su svi zaposlenici, a novac se dodjeljuje ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi. Zahvaljujući pak programu Jedan Ikea bonus, koji ovisi o radnom učinku, zaposlenik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu plaću. 

Iz Ikee Hrvatska podsjećaju da su prema istraživanju o zadovoljstvu zaposlenika koje provodi portal Moj posao proglašeni trećim najboljim poslodavcem među velikim tvrtkama.