iz tvrtke Drvoproizvod

Igor Josip Leščić novi predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 24.09.2020 08:56
  • Objavljeno 24.09.2020 u 08:53
Igor Josip Leščić

Igor Josip Leščić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mirna

Na izbornoj sjednici Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK za novog predsjednika Udruženja izabran je Igor Josip Leščić iz tvrtke Drvoproizvod

'Kandidirao sam se jer želim aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti ove branše, a u toj budućnosti se moramo baciti na neke nove stvari poput zelene energije, automatizacije i privlačenja europskih sredstava. Nadam se da će moj program privući i one koji nisu glasali za mene te da ćemo svi zajedno raditi na budućim uspjesima i tako podići drvnu industriju na novu, višu razinu', istaknuo je Leščić, dodavši kako mu je jedan od glavnih ciljeva pozicionirati drvno-prerađivačku industriju kao stratešku granu hrvatskoga gospodarstva.

Najavio je intenzivan rad na unaprjeđenju Pisma razumijevanja kojim se uređuje raspodjela sirovine, donošenje nove regulative o preradi drva i proizvodnji namještaja, razvoj suradnje s Hrvatskim šumama i poticanje izvoza.

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam, Dragan Kovačević, kazao je kako je drvno- prerađivačka industrija jedan od najznačajnijih sektora domaće prerađivačke industrije prema broju zaposlenih, proizvodnji i izvozu.

„Ubuduće ćemo morati raditi na povećanju produktivnosti koja je na razini 40 posto u odnosu na prosjek EU, a to će povećati konkurentnost pa i plaće. U suradnji s Hrvatskim šumama i Ministarstvom poljoprivrede nastavit ćemo stvarati uvjete za više ulaganja, inovativan dizajn, digitalizaciju i investicije u istraživanje i razvoj. Treba nam što veća finalizacija proizvoda i dodana vrijednost, a posebnu pažnju moramo posvetiti nacionalnom i međunarodnom brendiranju naše drvne industrije“, poručio je Kovačević, dodavši kako će HGK za zadovoljstvom nastaviti odličnu suradnju s predstavnicima Udruženja.

„Na vama kao Udruženju je velika odgovornost da zastupate interese cijele industrije, i onih malih koji čuvaju ruralni prostor i velikih tvrtki s visokom finalizacijom proizvoda koji su nam ključni za konkurentnost na inozemnim tržištima“, upozorivši da će novi predsjednik morati biti na dispoziciji svima i usuglašavati disonantne interese.

U sklopu sjednice izabrani su i kandidati za Izvršni odbor i Vijeće Udruženja drvno- prerađivačke industrije, a usvojen je i Poslovnik o radu Udruženja. Uz Leščića su u izboru za predsjednika Udruženja sudjelovala su još tri kandidata: Denis Fudurić iz Finvest Corpa, Tomislav Knezović iz Prostorie i Luka Miletić iz tvrtke Miletić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!