NOVO DOBA HNS-A

Idući tjedan smjena direktora Plinacro-a?

22.03.2013 u 17:37

Bionic
Reading

Nakon dva dana šutnje pred novinarima se danas pojavio šef Nadzornog odbora Plinacro-a Ivo Družić. Ne poznajem suprugu šefa Milanovićevog kabineta, poručio je Družić u izjavi za novinare koja je trajala tri i pol minute. I dok je Družićeva pozicija za sada sigurna, nije i ona šefa Uprave HNS-ovca Mladena Antunovića

Podsjetimo, predsjednik Nadzornog odbora Plinacroa Ivo Družić danas je u izjavi za novinare, nakon koje nije dopustio pitanja, pojasnio zašto je angažirao odvjetničku tvrtku u kojoj je jedan od partnera i Ivana Saucha, supruga šefa Milanovićevog kabineta Tomislava Sauche čiju ostavku premijer jučer nije prihvatio.

'Ono što bih želio prvo naglasiti ni s gospodinom Milanovićem, ni s gospodinom Sauchom, nisam nikada razgovarao o angažmanu odvjetnika u Plinacru niti na bilo koji drugi način komunicirao s njima o tome', rekao je Družić, dodajući da je njegov kontakt bio isključivo gospodin Mladen Prka u kojega ima osobno i stručno povjerenje.

Nezavisno stručno mišljenje od odvjetničkog društva Gajski, Prka, Saucha zatražio je jer je u početku preuzimanja Nadzornog odbora bio suočen s osjetljivim odlukama. Na pitanje koliko su usluge koštale, Družić nije želio odgovoriti. 'To je sve što imam za kazati'.

I dok je Družićeva pozicija za sada sigurna, nije i ona šefa Uprave HNS-ovca Mladena Antunovića. Media Servis neslužbeno doznaje da će se zahtjev za njegovom smjenom idućeg tjedna naći na Vladi.

Što će, s druge strane, biti s JANAF-om i direktorom Draganom Kovačevićem tek ostaje vidjeti. Iako je premijer jučer naznačio da je ta tvrtka zabranila ulaz djelatnicima Ministarstva financija koji su došli u proračunski nadzor, Iz JANAF-a su tvrdnje opovrgnuli. Navodi da su predstavnike Ministarstva financija primili i s njima surađuju. Budući da JANAF u kronologiji navodi da je Ministarstvo financija zatražilo od te tvrtke podatke koji se vode pod poslovnom tajnom, zatražili su od njih očitovanje na tu činjenicu no dopis, kažu, još nisu primili. Razrješenje cijele priče još se čeka, a pogotovo nakon sutrašnje konvencije HNS-a.

'Time počinje novo razdoblje u povijesti naše stranke. Hvala lijepo', rekao je HNS-ov Goran Beus Richembergh i jasno dao do znanja da to nije samo odnos SDP-HNS, nego da se radi i o odnosima unutar HNS-u.