atraktivne lokacije

HZMO ide u prodaju zgrada vrijednih 440 milijuna kuna

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 18.04.2019 09:39
  • Objavljeno 18.04.2019 u 09:39
Zgrada HZMO-a u Ulici Antuna Mihanovića u Zagrebu

Zgrada HZMO-a u Ulici Antuna Mihanovića u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Službenici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, barem oni u Zagrebu i Splitu, rade u zgradama čija tržišna vrijednost premašuje 440 milijuna kuna, pokazala je preliminarna procjena vrijednosti objekata u vlasništvu HZMO-a

Većina vrijednosti odnosi se na samo tri zgrade – one u Mihanovićevoj i Tvrtkovoj ulici u Zagrebu te zgrade na Zapadnoj obali u Splitu.

Riječ je o golemim zdanjima u centru dva najveća hrvatska grada, odnosno na lokacijama izuzetno atraktivnima za razvoj hotelskog smještaja visoke kategorije ili drugu poslovnu namjenu. S druge strane, lokacije su jednako neatraktivne za korisnike i zaposlenike HZMO-a zbog gradskih gužvi i činjenice da u blizini ne postoji osigurano parkiralište, što dodatno komplicira pristup uslugama i za poduzetnike, piše Večernji list.

Dodatno, zgrade su neadekvatne za organizaciju poslovanja samih službi HZMO-a pa se u Mirovinskom zavodu razmatra mogućnost komercijaliziranja nekretnina u vlasništvu i preseljenje u novije i modernije prostore. Namjera je za novac koji se dobije od zgrada u vlasništvu osigurati ujedinjavanje službi u adekvatnijim prostorima na pristupačnijim lokacijama.

Osim što bi tim projektom HZMO ostvario i višak sredstava, osigurao bi i efikasniji rad svojih službenika te bolju uslugu korisnicima. Nisu to jedine zgrade koje HZMO koristi jer ima 91 ispostavu diljem Hrvatske, ali u šest nekretnina obuhvaćenih programom radi najveći dio ukupne radne snage koja broji više od 2500 službenika.

  • +6
  • +3

HZMO

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!