NEKRETNINE

HZMO prodaje 41 stan, ali način na koji se to radi izgleda kao da ih ne žele prodati

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 18.01.2019 16:37
  • Objavljeno 18.01.2019 u 16:09
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) odlučio se riješiti dijela stanova koje ima u svom vlasništvu pa je u dnevnim novinama objavio oglas prema kojem prodaje stanove na području cijele Hrvatske. Stanovi će se prodati za najvišu ponuđenu cijenu, a ponude se mogu podnijeti do 19. veljače

Koliko stanova se prodaje, koje su početne cijene, u kakvom su stanju, u oglasu se ne navodi, pa smo ih potražili na stranicama HZMO-a. Međutim ni tamo nema njihovih fotografija, ali se barem nalaze osnovni podaci o njima. Stanovi različite kvadrature prodaju se na području Makarske, Splita, Zadra, Gospića, Rijeke, Labina, Pule, Karlovca, Požege, Osijeka… Riječ je o ukupno 41 stanu.

U HZMO-u kažu da su ih stekli ponajviše 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su pravni prednici Zavoda sudjelovali u gradnji tih objekata, odnosno njihovu sufinanciranju, ili su im stanovi dodjeljivani na korištenje i uporabu, koje je stupanjem na snagu Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima postalo pravo vlasništva.

Nadalje navode da stanovi nisu održavani te da su u lošem stanju i nisu podobni za stanovanje, niti davanje u najam.

'Njihova obnova i uređenje zahtijevaju znatna financijska sredstva kojima Zavod ne raspolaže', istaknuli su u HZMO-u.

Upitani koliko otprilike očekuju da bi mogli uprihoditi od prodaje stanova, naveli su da ne mogu točno odgovoriti s obzirom na to da još nisu izrađeni svi elaborati te da prihod ovisi i o cijenama na tržištu.

Na našu zamolbu da nam dostave fotografije stanova, iz HZMO-a su nam dostavili skenirane PDF-ove iz kataloga nekretnina za pet nekretnina u pet gradova.

  • +1

Stanovi HZMO-a

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: hzmo.hr

S obzirom na način na koji su u HZMO-u odlučili prodati ove stanove, moglo bi se zaključiti da im do njihove prodaje nije uopće stalo ili žele da se iz nekog razloga na nadmetanje za kupovinu javi što manji broj ljudi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!