skupština 11. srpnja

HUP-Zagreb predlaže dividendu od 16 kuna po dionici

05.06.2017 u 15:23

Bionic
Reading

Na glavnoj skupštini najveće zagrebačke i jedne od većih domaćih hotelijersko-ugostiteljskih tvrtki HUP-Zagreb dioničari će 11. srpnja odlučivati o isplati dividende od 16 kuna po dionici te povećanju temeljnog kapitala radi reinvestiranja dijela lanjske dobiti, navodi se u pozivu za tu skupštinu objavljenom u ponedjeljak

Glavna skupština će razmotriti prijedlog Uprave i Nadzornog odbora HUP-Zagreba, po kojemu bi lanjsku neto dobit od gotovo 65 milijuna kuna rasporedili za povećanje temeljnog kapitala u visini od 33,1 milijun kuna je dobiti, dok bi preostalih nešto malo manje od 32 milijuna kuna bilo raspoređeno u zadržanu dobit.

Dividenda bi se isplatila iz zadržane dobiti iz prethodnih poslovnih godina, odnosno iz ostatka zadržane dobiti ostvarene u 2005. i to 16 kuna po dionici, što je ukupno nešto malo manje od 7 milijuna kuna.

Ako tako odluči glavna skupština, dividenda bi se isplatila 14. kolovoza i to svim dioničarima koji su upisani kao vlasnici dionica u depozitoriju SKDD-a na dan 14. srpnja.

Glavna skupština HUP-Zagreb odlučivat će i o povećanju temeljnog kapitala, sa otprilike 216 milijuna kuna, podijeljenog na 431.992 redovnih dionica na ime, svaka nominalne vrijednosti 500 kuna.

Za to bi se povećanje iskoristio 33,1 milijun kuna iz lanjske neto dobiti te još 1,4 milijuna kuna iz zadržane dobiti iz 2005., što znači da se predlaže povećanje temeljnog kapitala za ukupni iznos od 34,5 milijuna kuna, na 250,5 milijuna kuna, i to povećanjem pojedinačnog nominalnog iznosa postojećih redovnih dionica za 80 kuna, odnosno sa 500 na 580 kuna.

U pozivu za Glavnu skupštinu navodi se i da se takvim povećanjem temeljnog kapitala HUP-Zagreb ne mijenjaju odnosi između prava iz dionica, odnosno dioničarima pripadaju dionice povećanog nominalnog iznosa razmjerno njihovom dotadašnjem sudjelovanju u temeljnom kapitalu, čime odnosi između dioničara ostaju nepromijenjeni.