PROJEKT 'ZAJEDNO SMO JAČI'

Hrvatski telekom donirao više od milijun kuna

23.07.2009 u 12:57

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom (HT) je danas predstavio rezultate već tradicionalnoga natječaja za dodjelu donacija Zajedno smo jači. I ovoga su puta, četvrtu godinu za redom, ključnu ulogu u provedbi natječaja imali zaposlenici HT-a predlažući projekte iz vlastitoga okruženja. Ovogodišnji će natječaj potpomagati sadržaje humanitarnoga karaktera. Od 178 zamolba, pristiglih iz svih dijelova Hrvatske, odabrano je 25 projekata kojima su dodijeljena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 1,133.700 kuna

Natječaj je trajao od 28. travnja do 23. svibnja ove godine, a cilj je bio osigurati potporu kvalitetno osmišljenim humanitarnim projektima na području čitave Hrvatske koji zavrjeđuju potporu pri realizaciji. O dodjeli novčanih sredstava odlučivalo je Povjerenstvo, vođeno kriterijima prema kojima sadržaji projekata moraju biti od trajne vrijednosti i važnosti za društvo te u koje će, izravno ili neizravno, biti uključen što veći broj korisnika.

Širok spektar odabranih sadržaja uključuje pomoć projektima koji se tiču rada s djecom, starijih osoba, socijalno ugroženih skupina i skupina s posebnim potrebama različitih dobi te projekata prevencije bolesti i vezanih uz zdravstvenu zaštitu. 

'Raduje me što smo i u ovim kriznim vremenima nastavili sa ulaganjem u humanitarne svrhe. Kada naša kompanija potpomaže projekte koje su u sredini u kojoj žive zamijetili naši djelatnici, onda smo dvostruko radosni i zajedno ponosni. Projekt Zajedno smo jači govori o spremnosti kompanije da i ulaganjem u humanitarne sadržaje bude društveno odgovorna, ali i o tome da se kvalitetni rezultati mogu postići samo zajedničkim snagama i kvalitetnom komunikacijom', izjavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Novčana su sredstva darovana u jedanaest udruga, među kojima su i: udruga Hrabri telefon iz Zagreba za pomoć Savjetodavnoj liniji za zlostavljanu i zanemarenu djecu, udruga roditelja djece s posebnim potrebama 'M“ iz Požege za uređenje igrališta Centra za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju za osobe s mentalnom retardacijom i tjelesnim oštećenjem, udruga osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca za prilagodbu vozila za potrebe nepokretnih i teško pokretnih osoba dodavanjem dizala za invalide.

Pomoć će među ostalima primiti i Dom zdravlja Zagreb Istok za ugradnju dizala za lakši pristup pacijenata sa smanjenom mogućnošću kretanja, Centar za autizam iz Splita za adaptaciju kuhinje i blagovaonice, Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay iz Zagreba za projekt kreativnoga terapijskog rada za djecu s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama bolnice Goljak.