ORADIAN U POHODU NA AFRIKU

Hrvatski startup omogućuje milijunima siromašnih da dođu do povoljnih kredita

  • Autor: L.F.
  • Zadnja izmjena 24.01.2017 15:54
  • Objavljeno 24.01.2017 u 16:00
Oradian_Osnivaci

Oradian_Osnivaci

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Oradian

Hrvatski fintech startup Oradian nakon Filipina otvara ured i u Južnoafričkoj Republici iz kojega će razvijati poslovanje s posebnim fokusom na zemlje Središnje, Južne i Istočne Afrike

Ured će voditi Natalie Baatjies, bivša direktorica za financijsku inkluziju na tržištima Središnje i Istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike u Visi, priopćeno je iz Oradiana

Vijest o širenju stiže nedugo nakon objave da je vodeći savjetnik za društveno korisne investicije Finance in Motion kupnjom udjela u Oradianu investirao u kompaniju koja pomoću cloud sustava za bankarstvo potpomaže financijsku inkluziju u zemljama u razvoju.

Oradianov inovativni softver Instafin omogućuje malim financijskim institucijama da u oblaku prate svoje poslovanje i povezuje ih s milijunima potencijalnih klijenata na dnu ekonomske piramide.

Oardianov tim

Oardianov tim

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Oradian


'Oradian konstantno ulaže u razvoj poslovanja s ciljem dovođenja financijskih usluga do svih ljudi. Stoga smo izrazito zadovoljni činjenicom da nas prepoznaju zadovoljni klijenti i investitori, ali i vrhunski kadar poput Natalie. Nema sumnje da će njezino znanje, iskustvo iz velike međunarodne kompanije i entuzijazam biti od velike koristi za naše ambiciozne planove širenja u Africi, koja je ujedno i naše primarno tržište', izjavio je tom prigodom Antonio Šeparović, direktor i suosnivač Oradiana, te najavio dodatno zapošljavanje mladih stručnjaka iz Hrvatske.

Trenutno Oradianov tim čini više od 40 stručnjaka različitih profila.

Tvrtka je krenula s radom 2011., a iz financijskih izvješća je vidljivo kako je riječ o biznisu u razvoju. Prihodi iz godine u godinu rastu. Promet u 2015. iznosio je 1,4 milijuna kuna s tim da je zabilježen gubitak od 3,4 milijuna kuna.

Uz Šeparovića osnivači Oradiana su Amerikanac Andrew Mainhart, Nijemac Julian Oehrlein i Nigerijac Onyeka Adibeli.

455462,423277,360199,412955

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!