od 7 do 20 sati

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja produženje rada trgovina pred Uskrs

08.04.2020 u 17:14

Bionic
Reading

HUP pozdravlja odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je prihvatio njihovu molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produženje rada trgovina

Članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim Covid – 19 virusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promjenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština, priopćeno je iz HUP-a.

'U cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samom dućanu, a s obzirom na nadolazeće Uskrsne blagdane koji su povezani sa povećanim zahtjevima potrošača predložili smo Stožeru dopunu Odluke o radnom vremenu.

Stožer je uvažio našu molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati a vrijedit će sutra, u petak i u subotu.

  • +10
Građani masovno pohrlili u trgovine Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

U cilju osiguranja opstojnosti opskrbe hranom i funkcioniranja tržišta molimo Stožer i za dopunu Odluke da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli u vremenu od 8 do 19 sati.

Pozivamo sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera. Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije COVID-19', poručuju.