NASTAVLJA SE SUKOB

Hrvatska strana ne želi MOL-ova čovjeka za šefa rafinerija

Zoltan Aldott

Zoltan Aldott

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Na pomolu je novi sukob hrvatskih i mađarskih članova uprave Ine. Razdor u ionako nategnute odnose sada unosi izbor novog izvršnog direktora za rafinerije i marketing, piše Večernji list

Umjesto MOL-ova Petera Chmurčiaka, hrvatska strana predlaže naftnog konzultanta Miroslava Krnića, bivšeg zamjenika izvršnog direktora za rafinerije i marketing, koji je u Ini radio 25 godina. MOL, koji je na toj poziciji već promijenio dvoje svojih ljudi, predlaže Artura Thernesza, inženjera s, kako kažu, 20-godišnjim iskustvom u downstreamu, odnosno rafinerijskom poslovanju.

Budući da Zoltan Aldott, predsjednik uprave Ine, ima pravo dva glasa u slučaju neriješenog glasovanja uprave, koja ima po tri MOL-ova i hrvatska člana, sasvim je izvjesno da će MOL preglasavanjem izgurati svog čovjeka.

Vladini predstavnici u Ini protive se MOL-ovu prijedlogu za novog izvršnog direktora za rafinerije jer bi to bio treći MOL-ov čovjek u posljednjih godinu i nešto dana na toj poziciji. K tome, hrvatski članovi objašnjavaju da Ina trenutačno ima najveći problem zbog velikog pada veleprodaje.

Smatraju da je uzrok tome što MOL ne uvažava pravila lokalnog tržišta i načina rada veleprodaje na domaćem tržištu koje je različito od mađarskog, piše Večernji list

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi