poticanje poduzetništva

HPB izlazi ususret hrvatskim braniteljima; evo i kako

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 17.07.2019 09:38
  • Objavljeno 17.07.2019 u 09:38
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HPB

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali su sporazum o poticanju poduzetništva branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka zaključili su Sporazum o suradnji na poticanju mikro, malog i srednjeg poduzetništva hrvatskih branitelja kroz financiranje poljoprivrednih i poduzetničkih projekata, priopćili su iz Hrvatske poštanske banke (HPB).

To je rezultat inicijative, kako objašnjavaju, Ministarstva hrvatskih branitelja kojom se tražila mogućnost financiranja poljoprivrednih i poduzetničkih djelatnosti braniteljskih zadruga, OPG-ova, obrta, trgovačkih društava i drugih subjekata hrvatskih branitelja kao pružanje podrške razvojnim projektima i aktivnostima.

'Raduje me nastavak suradnje s Hrvatskom poštanskom bankom s kojom smo prije dvije godine hrvatskim braniteljima omogućili povoljnije stambeno kreditiranje. Danas smo potpisali sporazum kojim HPB podupire nama vrlo važne mjere poticanja mikro, malog i srednjeg poduzetništva hrvatskih branitelja', rekao je prilikom potpisivanja ministar Tomo Medved.

Ističu kako je cilj omogućiti trajniju poslovnu suradnju za razvoj mikro, malih i srednji poduzetnika, više prilika za nove poslove i zapošljavanje, a uvjeti financiranja bit će među najpovoljnijima iz ponude HPB-a.

'Malo i srednje poduzetništvo je osnovni stup gotovo svih svjetskih ekonomija. Drago nam je što će ova kreditna linija omogućiti našim hrvatskim braniteljima lakše i bolje uključivanje u svijet poduzetništva što je važno i dobro za našu zemlju i za branitelje. Trebamo zajedno stvarati uvjete za bolju i uspješniju poduzetničku budućnost Hrvatske. Vjerujem kako ćemo iz ove suradnje svi izvući maksimum.', poručio je Tomislav Vuić, predsjednik HPB-a.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su predstavnici zadruga hrvatskih branitelja te korisnici mjera namijenjenih samozapošljavanju i proširenju djelatnosti iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kojeg provodi Ministarstvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!