GRAĐEVINAR NA KOLJENIMA

Holcim traži otvaranje stečaja nad Viaduktom

12.05.2017 u 17:57

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Viaduktom

Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka podnio je Holcim radi potraživanja u iznosu od 312.909,25 kuna. 

Viadukt je jučer priopćio kako priprema dokumentaciju za otvaranje predstečajnog postupka za koji nadležnom sudu još nije podnio prijedlog te je promijenio direktora pa je Krešimira Mikolića na tom mjestu zamijenio Damir Kezele, izvijestili su u četvrtak iz Viadukta.

'Tvrtka je je blokirana i nalazi se u postupku pripreme dokumentacije za pokretanje postupka predstečajne nagodbe. Viadukt nije podnio prijedlog za otvaranje prestečajnog postupka nadležnom sudu', kaže se u Viaduktovoj obavijesti na stranicama Zagrebačke burze.

Viadukt je već dva mjeseca u ozbiljnim problemima nakon što je država raskinula ugovor s kompanijom za gradnju mosta Čiovo. Nakon toga je uslijedila i blokada računa pa i smjena predsjednika Uprave Joška Mikulića kojega je zamijenio Krešimir Mikolić. Krajem ožujka procurila je informacija kako Viaduktu treba tridesetak milijuna kuna financijske injekcije za plaće i tekuću likvidnost.