PLODINE MOGUĆI KUPAC

Hloverkin otac nudi tvornicu i prostore za 5,5 milijuna eura

Bionic
Reading

Riječka tvrtka Plodine od obitelji dogradonačelnika Makarske Ante Novaka dobila je ponudu za otkup poslovnog prostora zgrade punionice bezalkoholnih pića Novak te prostora u kojem se trenutačno nalazi trgovina Kerum

Oba prostora koja se nalaze u Velikom Brdu pored Makarske na zemljištu površine 13 tisuća kvadrata, od čega šest tisuća kvadrata otpada na unutrašnji prostor tvornice i Keruma, Novakovi bi Plodinama prodali za 5,5 milijuna eura.

Kako stoji u ponudi koju je Makarska kronika dobila na uvid Novakovi su ponudili mogućnost prodaje samo trgovine Kerum unutrašnje površine 3400 metara kvadratnih koja se zajedno sa skladištem i zemljištem proteže na sedam tisuća m2.

Mile Ćurković, predsjednik Uprave Plodina potvrdio je da je od Novaka dobio ponudu za 13 tisuća kvadrata, ali i naveo da još nije započeo s pregovorima o kupnji.

'Plodine u Makarskoj planiraju otvoriti trgovinu, no još nismo odlučili na kojoj lokaciji. Osim ponude Novaka, iz Makarske su nam pristigle još tri ozbiljne ponude koje ćemo razmotriti jer nam je cilj dobiti prostor po najpovoljnijoj cijeni.

Još se ne zna kada ćemo krenuti s otvaranjem trgovine u Makarskoj jer cijeli proces kupovine zemljišta i pregovora može biti realiziran i za dvije do tri godine', kazao je Ćurković.

Novaci pak demantiraju Ćurkovića i tvrde da ponudu nisu poslali i da to nema veze sa zdravom pameću jer u njihovim prostorima trenutno radi Kerum s kojim planiraju nastaviti suradnju.