OŠTRA REAKCIJA

HGK tuži Hrvoja Bujasa zbog vrijeđanja djelatnica u Nedjeljom u 2

15.12.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Povodom izjava Hrvoja Bujasa tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2, Hrvatska gospodarska komora poduzela je pravne korake u cilju zaštite svojih zaposlenica i zaposlenika. Priopćenje HGK prenosimo u cijelosti

Slijedom izjava Hrvoja Bujasa tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2, Hrvatska gospodarska komora kao institucija je primorana reagirati i stati u zaštitu svojih zaposlenica i zaposlenika.

Naime, izjava g. Bujasa u kojoj HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore koje odgovorno obavljaju svoj posao. Mnoge od njih su visokokvalificirane stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom iz privatnog sektora, a g. Bujas si dopušta javno ih i neosnovano vrijeđati i prozivati.

U HGK se ponosimo činjenicom što više od tri četvrtine naših zaposlenika čine žene i smatramo to našom velikom snagom. Mjesecima trpimo kritike za koje vjerujemo da, neovisno o njihovoj neutemeljenosti, kao aktivisti imaju pravo. Trpimo uvrede i laži, no ovim je prijeđena svaka granica. Nikome, pa ni g. Bujasu, nećemo dopustiti da ponižava naše djelatnice i njihove obitelji. Kategorizirajući ih na takav način u svrhu vlastite agende otkrio je puno o sebi.

Njegov krajnje neukusni verbalni ispad smo zato prijavili Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova (čije priopćenje možete pročitati OVDJE), a razmišljamo i o daljnjim pravnim koracima, kako za ovo vrijeđanje, tako i za druge izgovorene klevete.