REZULTATI NAKON REVIZIJE

HG Spot utrostručio lanjski gubitak

hg spot

hg spot

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nina Đurđević

Osam mjeseci od objave rezultata za 2009. godinu HG Spot objavio da mu je gubitak umjesto 42,8 iznosio 120,1 milijun kuna

HG Spot, nekad najveći trgovac tehničkom robom u Hrvatskoj, umjesto dosad poznatih 42,8 milijuna kuna gubitka u prošloj godini objavio je da je zapravo imao minus od čak 120,1 milijun kuna. Trostruko veći neto gubitak u poslovnoj 2009. godini kompanija je Zagrebačkoj burzi prijavila u utorak nakon što je revizorsko društvo Nexia pretreslo kompletne financije u matičnoj i tvrtkama kćerima. Savjetnik Uprave i jedan od idejnih tvoraca dosadašnjeg restrukturiranja kompanije Hrvoje Prpić zadovoljan je tim novostima.

'Nama je ovako bolje jer su u rezultate za prošlu godinu ušli svi oni negativni elementi iz prethodnog razdoblja koji bi se inače prikazali u ovoj godini. Ionako se zna da je prošla godina bila loša', izjavio je za Poslovni dnevnik Hrvoje Prpić

Pojašnjava da je na povećanje troškova, koji su ujedno i ključan razlog zašto je gubitak kompanije skočio za gotovo 80 milijuna kuna, utjecala veleprodaja. 'Iako smo još u listopadu prestali uvoziti robu i ukinuli veleprodaju svejedno su nam ostale ugovorene novčane garancije koje su vrlo velike i koje bi HG Spot morao plaćati još ovu i iduću godinu', tvrdi Prpić.

Do utrostručenja gubitka HG Spota došlo je jer se ispravljala vrijednost goodwilla od 14 milijuna kuna, zatim provedbe isknjiženja tvrtke kćeri Senso Mikro u iznosu od 28,5 milijuna kuna, a otpisala su se i potraživanja prema kupcima od 17,5 milijuna kuna i roba vrijedna 3 milijuna kuna.

HG Spot je prema konačnom izvješću za prošlu godinu prepolovio prihod u odnosu na godinu prije, na 151,3 milijuna kuna, i upeterostručio gubitak na 120,1 milijun kuna. Savjetnik Uprave HG Spota Hrvoje Prpić je unatoč tome optimističan. Tvrdi da su rezultati iz posljednjih mjeseci vrlo dobri i da bi, ako se nastave, HG Spot mogao očekivati da će na mjesečnoj razini poslovati pozitivno od prosinca. Nakon opsežnog restrukturiranja HG Spot je u prvih šest mjeseci 2010. imao gubitak od 12,83 milijuna kuna dok su ukupni prihodi dosegli 34,83 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi