USKORO NOVE CIJENE

HEP službeno zatražio poskupljenje struje

23.03.2010 u 14:32

Bionic
Reading

Zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP), odnosno zahtjevi HEP-ovih društava za poskupljenje električne energije stigli su u Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju (HERA), a njihova bi analiza trebala biti gotova u naredna dva tjedna, izjavio je danas predsjednik Upravnog vijeća HERA-e Tomo Galić

Zahtjevi HEP-ovih društava za preispitivanjem postojećih tarifnih stavki stigli su u HERA-u prošli tjedan, a u naredna dva tjedna trebala bi biti gotova analiza tih zahtjeva, kazao je Galić odgovarajući na pitanje novinara kakvu cijenu električne energije hrvatska kućanstva mogu očekivati u ostatku godine.

Upitan koliko je poskupljenje tražio HEP i je li riječ o 17 posto kako se nagađa u medijima, odgovorio je da HEP-ova društva (npr. proizvodnja, prijenos) imaju različite zahtjeve te da ne može sa sigurnošću reći je li prosječno traženo poskupljenje 17 posto.

'Zahtjeve su HEP-ova društva podnijela pojedinačno, a promjena cijene za potrošače ovisit će i o tarifnim modelima i vrsti brojila', kazao je Galić.

Nakon što obradimo podatke, Upravno vijeće HERA-e donijet će odluku i proslijediti je Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, rekao je Galić nakon konferenciji za novinare o projektu 'Jačanje energetske efikasnosti u zemljama kandidatima i aspirantima za članstvo u EU-u' (BeEAMS).