B Light shema

Hamag poduzetnicima daje 53 milijuna kuna potpora

26.06.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u ponedjeljak je u Virovitici predstavila B Light - shemu za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima, u okviru koje je poduzetnicima na raspolaganju 53 milijuna kuna bespovratnih potpora

B Light shema je projekt kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Ukupna vrijednost bespovratnih potpora za poduzetnike iznosi gotovo 53 milijuna kuna. Projekt provodi HAMAG-BICRO kao glavni korisnik te sedam županijskih razvojnih agencija iz Mađarske i Hrvatske.

‘Maksimalni udio ukupno prihvatljivog troška je 75 posto, a svaki 'Light korisnik' trebao bi doprinijeti s 25 ukupnog troška tijekom provedbe. Vrijeme trajanja projekata je 6 do 18 mjeseci. Za jedan projekt potrebna su najmanje dva, a najviše četiri korisnika’, objasnio je zamjenik predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Boris Guina.

Agencija je spremna pomoći u pronalaženju partnera i formulaciji projektnih prijava, dodao je.

‘Cilj koji se ostvaruje ovim projektom - jačanje poslovne suradnje među malim i srednjih poduzetnicima u prekograničnoj suradnji Mađarske i Hrvatske, važan je za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u kontekstu jačanja gospodarske konkurentnosti u okviru programa europske teritorijalne suradnje’, rekla je Margareta Aničić iz Uprave za EU programe Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

HAMAG-BICRO je početkom lipnja otvorio prvi krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga Light Concept. Približno 20 milijuna kuna osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

sve osim nogometa