SAJAM U BUDVI

Gospodarska suradnja Hrvatske i Crne Gore

01.11.2010 u 14:20

Bionic
Reading

Predstavnici Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica sudjelovat će na 7. forumu asocijacija sajmova jugoistočne Europe u Budvi, najavio je generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru Božo Vodopija

Forum organizira Jadranski sajam u Budvi, na kojem predstavnici Hrvatske gospodarske komore posljednjih godina predstavljaju svoje proizvode.

Sve bolja suradnja između Hrvatske i Crne Gore očituje se prije svega i kroz gospodarstvo - robna razmjena između dvije zemlje u zadnje tri godine povećala se 300 posto, ali time nisu ni izdaleka iscrpljene mogućnosti za daljnji rast, kaže Vodopija. 'Osobno smatram da će suradnja dvije zemlje iz sada dominantne trgovinske razmjene doći na veću razinu kao što su zajednički projekti i zajednički izlasci na treća tržišta', naglašava generalni konzul.

On također dodaje kako generalni konzulat Republike Hrvatske u Kotoru sustavno i stalno djeluje na dodatnom poticanju gospodarske suradnje dvije zemlje. Tijekom ovogodišnje proslave Dana državnosti u Kotoru 25. lipnja predstavili su se proizvođači i obrtnici iz Dubrovačko -neretvanske županije, a preko generalog konzulata RH u Kotoru pokrenuta je ideja da Hrvatska bude zemlja partner na sajmu poljoprivrede koji će se u ožujku 2011. održati u Budvi.

Za to već postoji interes brojnih hrvatskih tvrtki koje na ovom sajmu namjeravaju predstaviti svoje proizvode i vidjeti kakve su mogućnosti plasmana na ovom tržištu, zaključuje generalni konzul Vodopija.