UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA

Gorana Sandrić najbolja menadžerica godine

06.06.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Dvodnevno strukovno događanje održano u splitskom hotelu Le Meridien Lav 3. i 4. lipnja, ponudilo je mnogo zanimljivosti s posebnim naglaskom na dva okrugla stola koja su se održala oba konferencijska dana. Na konferenciji su dodijeljene redovne strukovne nagrade, Prometej - za najboljeg menadžera ljudskih resursa te poseban doprinos za inovativna rješenja u HR-u (human resources). Prometej za 2011. godinu uručen je Gorani Sandrić iz tvrtke Holcim Hrvatska

Regionalni skup ove je godine okupio više od 130 sudionika koji su saznali više o tradicionalnoj kadrovskoj funkciji nasuprot moderne funkcije upravljanja ljudskim resursima te stvarnim očekivanjima uprava tvrtki od njihovih HR menadžera.

Direktor i osnivač strukovne konferencije za profesionalce u industriji ljudskih potencijala Saša Jurković istaknuo je kako je HR Summit među predstavnicima HR zajednice, ali i stručnom javnosti prepoznat kao mjesto redovitog promicanja uloge ljudskih potencijala u domaćim tvrtkama. 'Njegov je cilj u povezivanju HR profesionalaca, akademske zajednice i donositelja odluka koji otvoreno diskutiraju o različitim aspektima razvoja ljudskih potencijala.'

Sudionici konferencije mogli su proširiti svoja znanja, razmijeniti ideje te saznati više budućem razvoju funkcije upravljanja ljudskim potencijalima te prilagođavanju potrebama organizacija i šire društvene zajednice. Uključivanjem u panel raspravu sudionici ove konferencije dobili su korisne i praktične primjere i alate koje će izravno primijeniti u vlastitom poslu.

Ove se godine tijekom održavanja HR Summita 2011. treći puta održao izbor za najboljeg menadžera ljudskih resursa. Riječ je o izboru kojim se nagrađuje izvrsnost na području ljudskih potencijala unutar organizacija. Priznanje za predanost i postignute rezultate u obavljanju posla ove je godine dobila Gorana Sandrić, voditeljica ljudskih resursa, iz tvrtke Holcim Hrvatska, koja se u protekloj godini istaknula kao najbolja profesionalka cjelokupnom organizacijom svog rada. Gospođa Sandrić izjavila je kako je počašćena nagradom te da je nagrada priznanje cijeloj struci ljudskih potencijala.

Na skupu je dodijeljena i nagrada za poseban inovativni doprinos HR-u koja je podijeljena na između dvoje menadžera (human resources) – Ivani Krajinović iz 24 sata te Ninoslavu Čerkezu iz tvrtke IN2 koji je dokazao kako aktivno koristiti prednosti novih tehnoloških rješenja u svakodnevnom radu.

Okupljeni su tijekom dva dana imali priliku sudjelovati na predavanjima na kojima su otvorene rasprave ulozi menadžera (HR) budućnosti, o smjeru razvoja profesije u privatnom te javnom sektoru kao razvoju struke prije i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Posebno se konstruktivnim pokazao okrugli stol pod nazivom 'Upravljanje ljudskim potencijalima u privatnom i javnom sektoru' na kojem su se sudionici raspravljali o razlikama u upravljanu zaposlenicima, njihovim očekivanjima, upravljanju učinkom te pravima i obavezama poslodavaca privatnog i javnog sektora.