BANKAR DANJU, DJ NOĆU

[FOTO/VIDEO] Nije Emil Tedeschi jedini biznismen koji nastupa kao DJ - još jedna, puno veća globalna faca zna kako 'razbucati' plesni podij

27.03.2022 u 19:42

Bionic
Reading

Vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi poznat je na našim prostorima po tome što osim biznisa dosta ulaže u košarku i glazbu. Povrh toga godinama nastupa u klubovima kao DJ pod umjetničkim imenom SMS Deutsch. Isto to je prije nekoliko godina počeo raditi 60-godišnji David Solomon, izvršni direktor jedne od najvećih svjetskih investicijskih banaka - Goldman Sachsa

Solomonovo umjetničko ime glasi DJ D-Sol i u glazbenim vodama ide mu više nego dobro. Tako je najavljen kao jedan od izvođača na velikom američkom festivalu Lollapalooza u srpnju u Chicagu. Solomon će, među ostalim, dijeliti pozornicu s Metallicom, Duom Lipom i Green Dayom.

Vijest o nastupu na čikaškom festivalu, na kojem se zna okupiti oko 400.000 ljudi, Solomon je podijelio sa svojim fanovima preko Instagrama. Iz Goldman Sachsa zasad nisu komentirali glazbeni uspjeh svog šefa.

Solomon se zaposlio u Goldmanu 1999., a na čelu banke nalazi se od listopada 2018. godine. S DJ-iranjem je počeo 2015., da bi iste godine u kojoj je imenovan za glavnog izvršnog direktora banke osnovao izdavačku kuću.

Dosad je surađivao s nekoliko velikih imena elektroničke glazbe, među kojima je i Grammyjem nagrađivani britanski DJ Paul Oakenfold. U siječnju je nastupio na velikom partyju sportskog časopisa Sports Illustrated, a u veljači je objavio pjesmu 'Heatwave', koju njegova izdavačka kuća opisuje kao 'piano house' s 'funky UK' utjecajima.

Izvor: tportal.hr

U jednom od prošlogodišnjih intervjua Solomon je objasnio da ga bavljenje glazbom opušta, unatoč tome što su ga neki upozorili da bi to moglo našteti njegovoj bankarskoj karijeri.

'Razmislio sam o tome i onda sam sebi rekao - uživaš u ovome, ne radiš ništa loše, ne kršiš nikakve zakone… Zašto bih onda prestao raditi nešto što me veseli?' rekao je Solomon, prenosi BBC.

DJ D-Sol obično nastupa četiri do šest puta godišnje, a sav prihod daje u humanitarne svrhe.

Ipak, nastupi su ga nekad znali dovesti u nezgodne situacije. Primjerice, 2020. puštao je glazbu na dobrotvornoj priredbi u New Yorku, a ona se kasnije našla pod istragom jer su kršene pandemijske mjere socijalnog distanciranja.

Reakcija američke javnosti na moćnog bankara koji noću iza DJ pulta 'razvaljuje' klubove bila je dvojaka. Dok su ga jedni podržavali, drugi su u nevjerici vrtjeli glavom.

'Super cool! Nadahnjuješ me!' poručio je preko Instagrama Solomonu Damian Pelliccione, suosnivač američke queer TV mreže Revry.

S druge DJ Joe Nice iz Baltimorea, poznat po dubstepu, smatra da bi se organizatori trebali sramiti zato što na Lollapaloozi nastupa Solomon.

  • +2
David Solomon Izvor: Profimedia / Autor: Chris Polk/Polk Imaging / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Goldman Sachs ostvario je rekordnu dobit 2021., tijekom pandemije u kojoj su milijuni Amerikanaca izgubili posao, zdravstveno osiguranje, životnu ušteđevinu i domove. Kad David Solomon, DJ D-Sol, izađe na pozornicu, otiđite', napisao je gnjevni DJ Joe Nice.

Inače, prosječan bonus za njujorške bankare prošle godine porastao je za velikih 20 posto u odnosu na godinu prije. Banke s Wall Streeta izvijestile su o velikim profitima, čime su skočili i bonusi njihovim menadžerima na prosječnih 257.000 dolara (1,7 milijuna kuna).