vrijedna roba

[FOTO] Navala traje i dalje: Pogledajte gužvu pred poslovnicom Zagrebačke banke zbog prodaje kovanice s Pelješkim mostom

12.08.2022 u 14:45

Bionic
Reading

Pred otvaranje Pelješkog mosta, Hrvatska narodna banka pustila je opticaj prigodnu kovanicu od 25 kuna s motivom mosta koji teritorijalno spaja Hrvatsku. Reporteri Cropixa tada su zabilježili gužvu koja je trajala ispred HNB-a jer su građani pohrlili nabaviti svoj primjerak

Kovanica je zbog velike pomame brzo rasprodana, pa je HNB nakratko obustavio prodaju. Ona je sad ponovno krenula na određenim prodajnim mjestima što se i danas vidjelo u Zagrebu gdje je nastava poveća gužva pred poslovnicom Zagrebačke banke, što su opet zabilježili reporteri agencije Cropix.

Gužva zbog prodaje kovanice s Pelješkim mostom Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Prigodna kovanica nominalne vrijednosti 25 kuna prodaje se po cijeni od 25 kuna te služi i kao optjecajni novac, dakle njome možete kupovati kao i svim ostalim kovanicama.

  • +4
Pomama za kovanicama s motivom Pelješkog mosta Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Sama kovanica prikazuje Pelješki most i dio poluotoka Pelješca koji se spaja s kopnom. Više detalja možete pronaći ovdje. Naravno, ne hrle svi kupiti kovanicu kako bi imali uspomenu na otvorenje Pelješkog mosta - pojedinici su nakupovali veće količine i sada ih na internetskih oglasnicima prodaju po deset puta višim cijenama. Oni koji misle da su nabavom kovanice koja vrijedi 25 kuna napravili poslovni poduhvat, prodaju ih po čak 500 kuna!