dobar dan za brodogradnju

[FOTO] Brodosplit isporučio mega-sekciju za putnički brod tešku 560 tona

29.09.2020 u 14:54

Bionic
Reading

U Brodosplitu je danas obavljen ukrcaj i nova isporuka mega-sekcija za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Monfalcone kod Trsta. Riječ je o sekciji središnjeg dijela brodskog trupa duljine 40, širine 30 i visine 10 metara a težine 560 tona spremne za montažu na brod u doku.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s 2 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 44 osovine, koji koristi hidraulični ili električni pogon i može biti kombinacija nekoliko osovina-prikolica za nošenje teških tereta. Ukrcaj su obavile 'Brodosplitove' tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

'Nova isporuka nastavak je uspješne suradnje započete 2014. godine kada je Brodosplit po prvi puta u svojoj povijesti postao poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri. Tijekom te suradnje isporučeno je više od 13.500 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za deset mega kruzera koji su se gradili u njihovim brodogradilištima, a riječ je o značajnom i profitabilnom izvoznom poslu, priopćeno je iz Brodosplita.

Brodosplit Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Brodosplit