DOKAPITALIZACIJA MAGME

Fižulić prikuplja 114 milijuna kuna

Goranko Fižulić

Goranko Fižulić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Magma ide u dokapitalizaciju, odlučio je Nadzorni odbor te tvrtke na sjednici održanoj u srijedu. NO je podržao prijedlog Uprave da se sazove Izvanredna glavna skupština dioničara 19. travnja te da Skupština usvoji prijedlog o povećanju temeljnoga kapitala izdavanjem novih dva milijuna dionica. To je gotovo pola sadašnjeg broja izdanih dionica

Cijena po dionici bit će 57 kuna uz isključenje prava prvenstva, a javnu ponudu neće pratiti prethodna objava prospekta, navodi se u Magminu priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Analitičari koji su htjeli ostati anonimni smatraju da to znači da Magma već ima kupca za nove dionice, piše Poslovni dnevnik. U svibnju 2007. Magmu je dokapitalizirao singapurski Templeton Strategic Emerging Markets Fund, a temeljni kapital tada je povećan za više od 197.000 dionica.

Valja podsjetiti da je u lipnju iste godine Magma provela inicijalnu javnu ponudu. Promatrači tržišta kapitala pozdravljaju najavu sekundarne javne ponude. 'Iako je kriza, u svijetu ima dosta novih IPO-a ili dokapitalizacija. Hoće li na našem tržištu biti interesa za nove Magmine dionice, teško je spekulirati, ali se nadam da hoće', kazao je Hrvoje Japunčić, direktor investicijskog savjetovanja u Trcin vrijednosnicama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi