ekskluzivna čast

Financial Times proglasio BAT predvodnikom među 700 kompanija

28.11.2019 u 10:28

Bionic
Reading

U svom prvom izvješću pod nazivom Leaders in Diversity, časopis Financial Times proglasio je British American Tobacco (BAT) predvodnikom među 700 kompanijama koje potiču raznolikost među zaposlenicima (Diversity Leader).

U izvješću, koje donosi popis 700 vodećih tvrtki iz deset europskih zemalja, odaje se priznanje kompanijama koje imaju raznoliku i inkluzivnu radnu snagu. Kriteriji odabira bili su ravnoteža u zastupljenosti spolova, etnička raznolikost te otvorenost prema svim oblicima spolne orijentacije među zaposlenicima.

Hae In Kim, BAT-ova direktorica zadužena za poslovnu jedinicu koja se brine o talentima i kulturi, istaknula je: 'Oduševljeni smo što nas je Financial Times proglasio predvodnikom na području raznolikosti. Doista smo međunarodna tvrtka – prisutni smo na više od 200 tržišta diljem svijeta te imamo više od 55.000 zaposlenika. Oduvijek slavimo i poštujemo međusobne različitosti jer cijenimo sve ono što svakoga od nas čini jedinstvenim. Za nas je naša raznolikost uvijek bila jedna od naših osnovnih kvaliteta i ključnih vrijednosti.'

Na menadžerskoj razini unutar grupacije zastupljeno je oko 140 različitih nacionalnosti, a u londonskom sjedištu je više od 84 različite nacionalnosti. Osim toga, kompanija ima i uspješnu mrežu LGBT+ zaposlenika pod nazivom B United, a kampanja u povodu Međunarodnog dana žena nedavno je drugu godinu zaredom proglašena primjerom najbolje prakse.

'Nastavljamo naporno raditi na unaprjeđivanju spolne raznolikosti unutar grupacije. Trenutno je u našem glavnom odboru 27 posto žena, a u protekle smo tri godine povećali zastupljenost žena u višem menadžmentu za 7 posto. Samo 2019. godine žene su činile 49 posto svih novozaposlenih diplomiranih studenata, čime smo osigurali održiv priljev žena na više menadžerske pozicije.'