strateški partner

BAT: Istragrafiku preuzima A&R Carton Austria

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 27.12.2018 17:00
  • Objavljeno 27.12.2018 u 17:00
Antal Bekefi, generalni direktor BAT Adria regije

Antal Bekefi, generalni direktor BAT Adria regije

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

British American Tobacco (BAT) izvijestio je u četvrtak da je za svoju tvrtku koja proizvodi ambalažu Istragrafiku pronašao strateškog partnera - A&R Carton Austria, koji je dio AR Packaging grupe

"A&R Carton Austria je s današnjim danom postao 100-postotni vlasnik dionica Istragrafike, a AR Packaging grupa će u potpunosti konsolidirati kompaniju s 1. siječnjom 2019. godine", navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznosi vrijednost te transakcije.

Kako se ističe, AR Packaging zadržava dosegnuta prava zaposlenih te sve postojeće ugovorne odnose Istragrafike prema poslovnim partnerima.

"Pošto BAT nema ambalažnih kompanija niti na jednom drugom tržištu osim u Adria regiji, uvjereni smo da će novi strateški partner koji ima specifično znanje u ambalažnoj industriji iskoristiti puni potencijal tvrtke", izjavio je u priopćenju generalni direktor BAT Adria regije Antal Bekefi.

Po njegovim riječima, Istragrafika je u posljednje tri godine u sastavu BAT grupe bilježila sve bolje rezultate, uz rast proizvodnje, izvoza i zapošljavanja. Stabilno okruženje BAT grupe omogućilo je tvrtki stasanje u jednu od vodećih tvrtki iz ambalažne industrije u regiji, s potencijalom nastavka širenja poslovanja na EU tržište, naglašava Bekefi.

"Preuzimanje Istragrafike predstavlja za nas stratešku ekspanziju u ovom dijelu Europe i iznimno smo ponosni što smo dodatno proširili našu prisutnost na europskom tržištu. Uvjereni smo da ćemo uz pomoć iskusnog menadžmenta Istragrafike nastaviti svojim kupcima pružati proizvode visoke razine kvalitete", izjavio je Harald Schulz, predsjednik i izvršni direktor AR Packaging grupe.

Istragrafika je vodeći proizvođač komercijalno-kartonske ambalaže u Hrvatskoj i široj regiji, izvozi na desetak stranih tržišta i surađuje s više od 70 vodećih tvrtki iz prerađivačke industrije.

  • +19
  • +16

Tvornica BAT-a u Kanfanaru

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U 2018. nastavljen je pozitivan trend u poslovanju, zbog čega je tvrtka i dodatno zapošljavala pa je ukupan broj zaposlenika porastao na više od 160.

Ta tvrtka iz Kanfanara godišnje preradi više od 9.000 tona kartona u visokokvalitetnu ambalažu za proizvode iz duhanske, prehrambene, kemijske, kozmetičke, konditorske i farmaceutske industrije.

AR Packaging jedna je od vodećih europskih kompanija u ambalažnom sektoru, koja se sastoji od specijaliziranih kompanija A&R Carton, Flextrus, CC Pack, SP Containers and Mediaköket.

Sjedište grupe je u švedskom Lundu.

Grupa ima 3.200 zaposlenika i godišnji neto prihod od oko 600 milijuna eura. AR Packaging grupa ima 18 postrojenja u 10 zemalja diljem Europe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!