BROKERSKA KUĆA

Fimini planovi za širenje u regiji

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 01.07.2009 09:19
  • Objavljeno 01.07.2009 u 09:17
Milan Horvat, predsjednik Uprave Fima Grupe

Milan Horvat, predsjednik Uprave Fima Grupe

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Martina Keretic

Restrukturiranje i pojačane aktivnosti vezane uz smanjenje ukupnih troškova poslovanja, jačanje pozicija u bankarskom sektoru kroz dokapitalizaciju i širenje mreža poslovnica, osnivanje banke na Kosovu te spajanje s brokerskom kućom Interkapital osnovne su značajke poslovanja FIMA grupe u proteklih godinu dana te priprema za predstojeće razdoblje, rekao je danas predsjednik Uprave Milan Horvat prilikom predstavljanja rezultata poslovanja

Horvat je istaknuo kako su se negativna kretanja iz 2008. nastavila i u ovoj godini te su se odrazila i na poslovanje tvrtki FIMA Grupacije.

Unatoč tome, Grupa je u 2008. godini ostvarila prihode od 69,4 milijuna kuna, što je samo 3,16 posto manje od plana, dok su rashodi iznosili 68,7 milijuna kuna ili 4,21 posto manje od plana, rekao je Horvat.

U brokerskom poslovanju članica grupe, FIMA vrijednosnice prošlu je godinu završila na trećem mjestu po ostvarenom prometu dionicama (udio od 8,9 posto), dok je u ovoj godini na četvrtom mjestu, uz udjel od 7,3 posto.

Horvat je pritom podsjetio na skoro spajanje FIMA Vrijednosnica i Interkapital vrijednosnih papira, čime će nastati vodeće regionalno investicijsko društvo, pod nazivom FIMA Interkapital.

Istaknuo je i da je FIMA Global Invest, društvo za upravljanje fondovima, jedno od rijetkih društva u Hrvatskoj koje je 2008. poslovalo profitabilno te je dodao da je FIMA Invest u Srbiji društvo s najvećom imovinom pod upravljanjem u toj državi.

U bankarskom poslovanju je pak istaknuto poslovanje FIMA banke u Sarajevo, koja je u 2008. dobila priznanje "Zlatni BAM" za najveće povećanje depozita u odnosu na prethodnu godinu.

Uz ostalo, Horvat je podsjetio i da je lani FIMA u Bruxellesu otvorila tvrtku za savjetovanja o europskim pitanjima i korporativnim strategijama vezanim uz odnos Europske unije i ove regije FIMA ECS.

"FIMA Grupa nastavlja projekt regionalnog širenja te stvaranja regionalne financijske grupacije, a fokus je stavljen na zemlje bliže regije te tržišta gdje FIMA još nije prisutna u bankarskom sektoru s naglaskom na istok", zaključio je predsjednik Uprave FIMA Grupacije Milan Horvat.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi