ministar zna

Filipović: Barbarić će ostati u HEP-u i neće uzeti otpremninu

06.12.2023 u 12:37

Bionic
Reading

Nadzorni odbor HEP-a ovoga bi tjedna trebao razriješiti dosadašnjeg predsjednika Uprave Franu Barbarića i imenovati njegova nasljednika. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović nije želio govoriti o imenima jer konzultacije još traju, no rekao je da Barbarić, prema njegovim informacijama, ostaje u HEP-u

'Nadzorni odbor će se sastati po tom pitanju, i riješit će se sve što je najavljeno. On ima prava po ugovoru, prema sadašnjim informacijama on će ostati raditi u HEP-u, prema tome neće uzeti otpremninu', rekao je ministar Filipović te dodao da Barbarić ima pravo na poziciju sukladno svojoj stručnoj spremi, javlja HRT.

Na pitanje hoće li se razmatrati Barbarićev položaj u HDZ-u, Filipović je odgovorio da još nije obavio razgovore s kolegama o tom pitanju.

Izvijestio je da je jutros održana glavna Skupština HEP-a, gdje je on potvrdio članove Nadzornog odbora, koji će se sastati sljedećih dana.

Izjava ministra Davora Filipovića Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na pitanje je li za njega apsolvirana afera "plin za cent", rekao je da je o toj situaciji detaljno i iscrpno govorio u sedmom mjesecu prošle godine, tijekom sjednice saborskog Odbora za gospodarstvo, te da na tu temu nema više ništa dodati.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić / PIXSELL

Kada je riječ o mogućoj dokapitalizaciji HEP-a odnosno obeštećenju za štete koje su nastale s obzirom na različite cijene - tržišne i one po kojima je HEP morao prodavati energiju, istaknuo je da Vlada čvrsto stoji uz HEP.