ULAGANJE U TURIZAM

Evo što Todorić radi u Crnoj Gori

01.09.2016 u 13:08

Bionic
Reading

Karisma Adriatic, koja je u suvlasništvu Agrokora Ivice Todorića, preuzima od 2017. upravljanje nad resortom Ruža vjetrova u Baru u Crnoj Gori. Ugovor su u srijedu potpisali Veljko Ostojić, direktor Karisme Adriatic te Jovo Milić ispred resorta Ruža vjetrova kao izvršni direktor

Ruža vjetrova u vlasništvu je crnogorskih poduzetnika Vlastimira Golubovića i Jovana Lekovića koji su resort 2008. kupili od Telekoma Makedonije.

Bernard Zenzerović, voditelj projekta iz Karisme Adriatic, rekao je za tportal kako je ugovorom predviđeno da resortom upravljaju deset godina, odnosno do 2027. godine.

Prilikom potpisivanja ugovora Ostojić je istaknuo kako je širenje poslovanja na Crnu Goru dio cilja Karisme da u dogledno vrijeme u svom portfelju ima 5.000 soba

Resort Ruža vjetrova nalazi se na prostoru od 40.000 m², a raspolaže sa 106 soba i apartmana, 2 bazena, 2 restorana i 2 bara. U planu su i daljnje investicije te širenje kapaciteta za sezonu 2018. godine.

Karisma Adriatic potpisao je i ugovor s francuskim turoperaterom Look Voyages, na razdoblje od tri godine s opcijom produženja ugovora na dodatne dvije, što bi trebalo osigurati visoku popunjenost Ruže vjetrova.

'Karisma Adriatic u svom portfelju u Hrvatskoj ima 3 couples resorta na području Dubrovnika i Makarske, a s ovim resortom širimo svoju ponudu i na obiteljske (family) resorte. Uz to, u tijeku je priprema kompletne rekonstrukcije Hotela Plat kao najveće investicija Karisme Adriatic kojom će se ponuda dubrovačke regije obogatiti za više od 500 soba standarda 5 *', najavio je Ostojić.

Uz Agrokor, suvlasnici Karisme Adriatic su još hotelska grupacija Karisma Resorts International te tvrtka TUI Hotels & Resorts, dio najvećeg svjetskog turoperatera TUI AG-a