POTPISAN UGOVOR

Ericsson NT razvija registar zgrada za područje Varaždinske županije

03.02.2021 u 12:40

Bionic
Reading

Ericsson Nikola Tesla i Državna geodetska uprava potpisali su ugovor vezan za razvoj registra zgrada za područje Varaždinske županije, vrijedan gotovo osam milijuna kuna bez PDV-a, objavili su u srijedu iz Ericssona NT

Riječ je o ugovoru za geoinformatičke usluge na uspostavi registra zgrada za područje Varaždinske županije i izrade višenamjenskog informacijskog sustava registra zgrada.

Ericsson NT će razviti IT sustav za cijelu Hrvatsku u suradnji sa Zavodom za fotogrametriju, tvrtkama Geo-Gauss, Geosoft, Geo Grupa i Cadcom, koje će izraditi metodologiju prikupljanja i obrade podataka te prikupiti i obraditi podatke za Varaždinsku županiju. Planirano vrijeme realizacije je 22 mjeseca, navodi se u priopćenju.

Riječ je, kako se ističe, o nastavku aktivnosti u zemljišnoj administraciji i o strateškom projektu, jer podatke o zgradama danas imaju mnoge institucije, ali oni nisu usklađeni.

S obzirom da ne postoji čak ni jedinstveni identifikatori zgrada, registar zgrada će predstavljati središnje mjesto korisno mnogim državnim tijelima, lokalnoj samoupravi i građanima, ističu iz Ericsson NT.

Također navode kako bi postojanje registra zgrada olakšalo i ubrzalo neke aktivnosti kod saniranja šteta poput onih nastalih u nedavnim potresima.

Ugovor je financiran bespovratnim sredstvima iz Prioritetne osi 2 – Korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj, zaključuje se u priopćenju.