OTKLONJENA DILEMA

EBRD: Podupiremo Agrokor u preuzimanju Mercatora

25.11.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Nakon što je Uprava Mercatora odlučila da će prekinuti pregovore s Agrokorom jer hrvatska kompanija ne kupuje natpolovični paket dionica tog slovenskog trgovačkog lanca u konzorciju s EBRD-om i IFC-om, iz zagrebačkog ureda EBRD-a stiže odgovor na pitanje na koji je način EBRD uključen u Agrokorovo sudjelovanje u pregovorima s vlasnicima Mercatorovih dionica i na koji način EBRD podupire Agrokor

'U slučaju prodaje većinskog udjela skupine dioničara Mercatora Agrokor se obratio EBRD-u sa zahtjevom za pružanje financijske potpore njihovoj ponudi. U svijetlu našeg dosadašnjeg dobrog iskustva kao dioničara Agrokora više od pet godina, EBRD je potvrdio svoju spremnost da razmotri pružanje financijske potpore Agrokoru. Stoga je EBRD dao pismo podrške za Agrokorovu neobvezujuću ponudu 17. listopada 2011. Pojedinosti takve potpore podliježu daljnjoj procjeni i pregovorima između Agrokora i EBRD-a', stoji u odgovoru na Liderov upit EBRD-u.

Tako EBRD potvrđuje da se njegova pozicija, kada je riječ o potpori Agrokoru, nije promijenila od izdavanja pisma podrške 17. listopada ove godine.

Podsjetimo, Uprava Mercatora prekinula je pregovore rekavši da Agrokor ne nastupa u preuzimanju kroz konzorcij s EBRD-om i IFC-om. Iz Agrokora su se tada očitovali da nastavljaju pregovore s vlasnicima Mercatorovih dionica.