avioprijevoz

EasyJet lansirao loše vijesti za Dubrovnik i Split

22.11.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Niskotarifni prijevoznik easyJet ukinut će četiri linije za Hrvatsku i planiranu novu uslugu za Ljubljanu, a ova bi zrakoplovna kompanija krajem mjeseca trebala objaviti gubitak od preko milijardu dolara za prethodnu financijsku godinu

EasyJet je ukinuo sezonske letove iz Londona (Lutona), Milana (Malpense) i Toulousea do Dubrovnika, a ukinute su i usluge između Belfasta i Splita. Ovo je povrh ruta koje su ukinute ranije ove godine, a koje su uključivale usluge iz Venecije i Londona (Stansteda) do Dubrovnika i Splita, kao i od Southenda do Dubrovnika i Newcastlea do Splita, piše Ex-Yu Aviation News.

U razdoblju prije pandemije niskobudžetni zračni prijevoznik bio je najveći u Hrvatskoj tijekom vrhunca ljetne sezone u kolovozu, zasjenivši Croatia Airlines. Sveukupno, u 2019. bio je drugi najveći zračni prijevoznik u zemlji u smislu ponuđenog kapaciteta sjedala, iza Croatia Airlinesa.

No ove godine pao je na treće mjesto, iza Croatia Airlinesa i Ryanaira, dok je na vrhuncu kolovoza bio drugi najveći prijevoznik u zemlji, iza nacionalnog zračnog prijevoznika. Unatoč otkazivanjima, easyJet će se i sljedećeg ljeta pohvaliti velikom mrežom izvan Hrvatske, iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

EasyJet Izvor: Profimedia / Autor: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia