ZNANJEM RASTEMO

Dr. Michio Kaku i Sarah Lacy predavači na konferenciji T-HT

04.10.2012 u 09:01

Bionic
Reading

Petu godinu zaredom T-HT ugošćuje ugledne govornike, stručnjake i znanstvenike prepoznatljive po izraženoj viziji i društvenom doprinosu. U Hrvatsku 4. listopada ove godine na konferenciju 'Znanjem rastemo' dolaze priznati svjetski govornici dr. Michio Kaku i Sarah Lacy koji će uzvanicima govoriti kako u nepovoljnim gospodarskim uvjetima pokrenuti poduzetništvo te istaknuti promjene koje će znanost i tehnologija donijeti do 2100. godine

Kao istaknuti fizičar, futurolog i jedan od najcjenjenijih znanstvenika današnjice, dr. Michio Kaku govorit će o zapanjujućoj i provokativnoj viziji 21. stoljeća temeljenoj na vlastitim istraživanjima te razgovorima s preko tristo vrhunskih svjetskih znanstvenika. Rezultat je najautoritativniji i znanstveno najtočniji opis revolucionarnog razvoja na polju medicine, računala, umjetne inteligencije, nanotehnologije, energetike i astronautike.

Objedinjujući ogromnu količinu informacija ne bi li predočio uzbudljivu sliku godina na putu do 2100. godine, Kaku će objasniti kako će znanost promijeniti živote ljudi u narednim desetljećima te kako će izgledati budućnost poduzeća. Pritom će poseban naglasak staviti na tempo kojim će određene tehnologije sazrijevati, koliko daleko će napredovati te koji su konačni rizici i ograničenja, posebno u području gospodarstva.

Sarah Lacy, svjetski poznata autorica koja piše o inovativnosti i poduzetništvu te jedna od najprepoznatljivijih žena među tehnološkim poduzetnicima u Silikonskoj dolini, istaknut će karakteristike poduzetničkog ekosustava nužno potrebnog za razvoj i uspjeh start-upa te nas upoznati s iskustvima inspirativnih i odvažnih poduzetnika diljem svijeta, koji pokreću gospodarstvo u svojim zemljama unatoč nepovoljnim gospodarskim prilikama.

Riječ je o vizionarima koji na prvo mjesto stavljaju inovativnost i stvaranje prilika za pozitivne promjene, potiču zapošljavanje i razvoj te mijenjaju živote milijuna ljudi. Sarah Lacy jedna je od sto najmoćnijih žena na Twitteru, prema rezultatima internetskog alata Twitter Grader i vlasnica uglednoga tehnološkog bloga PandoDaily.

Konferencija T-HT već petu godinu za redom ugošćuje ugledne pojedince, stručnjake i znanstvenike koji svojim idejama, razmišljanjima, djelima, angažmanom i projektima na prepoznatljiv način pridonose i pomažu čovječanstvu, potiču na razmišljanje i akciju te je primarno usmjerena na dijeljenje znanja, kao jednog od glavnih preduvjeta uspješnih društava.


'Ubrzani razvoj informacijske i komunikacijske tehnologije kojem svjedočimo traži da napravimo zaokret u dosadašnjem načinu razmišljanja. Usvajanje novih znanja potrebnih u budućnosti treba postati imperativ, znanja koja će osigurati uspješnije sutra i koja podrazumijevaju otvorenost za tehnologiju i inovacije. Ubrzani tehnološki razvoj znači da će se od zaposlenika budućnosti tražiti drukčija znanja od onih danas, a cjeloživotno obrazovanje postaje preduvjet za budući uspjeh. Upravo stoga na konferenciju T-HT dovodimo vodeće mislioce današnjice kako bi s nama podijelili svoje iskustvo, znanje te nas potakli na razmišljanje kako njihova iskustva primijeniti u našem okruženju', istaknuo je povodom skorašnjeg početka konferencije Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a.

Konferencija T-HT će se održati u četvrtak, 4. listopada, u Hypo Centru, Slavonska avenija 6, u Zagrebu, a nazočni će biti brojni uzvanici iz gospodarskog, intelektualnog i političkog života Hrvatske.

Više o konferenciji 'Znanjem rastemo' i govornicima možete saznati na www.t.ht.hr/konferencija