OTVORIO DUŠU STUDENTIMA

Doznali smo zašto Aleksandar Vučić ne želi biti premijer Hrvatske

22.05.2017 u 21:38

Bionic
Reading

'Kad bih mogao birati naciju kojoj ću pripadati, pa time bih li bio premijer Hrvatske ili Srbije, izabrao bih ovo drugo', rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, govoreći hipotetski, tijekom obraćanja studentima Fakulteta bezbjednosti Univerziteta u Beogradu, na temu izazova pred Srbijom i svijetom

Aleksandar Vučić je tijekom predavanja studentima tog fakulteta, govoreći o razmjerima promjena u svijetu, jačanju pojedinih sila i pojavi novih, rekao kako, kad bi ga pitali gdje bi više volio biti premijer, a kada bi to mogao birati, rekao da bi to svakako bila Srbija. Jer, kako je pojasnio, 'njih još čeka Agrokor, imat će problema u isplati mirovina... a mi ćemo, s druge strane, samo rasti', javlja B92.

U svoj toj kompleksnosti stanja u svijetu, kako je rekao, najvažnije je sačuvati mir i ući u sve svjetske tokove jer se, kako je primijetio, ne mjeri sve samo onime što imamo danas.

'Na strani Srbije su šanse i perspektiva, iako se danas u Hrvatskoj živi dva puta bolje. U apsolutnim brojevima oni su i dalje bolji, ali mi smo uspješni u reformama, iako se još mnogo toga mora napraviti, prvenstveno na polju jačanja institucija, osnaživanja vladavine prava i jačanja pravne države. Srbija ostaje na putu EU-a, ali istodobno i u zaštiti naše neovisnosti, jer to snaži našu vanjskopolitičku poziciju', poručio je studentima srpski premijer.

Kako je primijetio, od svih država bivše Jugoslavije jedino je Srbija bila prisutna na nedavno održanom samitu u Kini, a kako ističe Vučić, zovu ih iz Turske, Njemačke i svakog dijela svijeta jer imaju svoj stav i svoj put.

'Iako smo mala zemlja, politički nismo beznačajni, kao što je donedavno bilo, i radit ćemo i dalje na ekonomskom snaženju Srbije, privlačenju investicija i regionalnoj stabilnosti', naveo je Vučić.