Ivica Todorić:

'Dolički danas savjetuje Ramljaka, a prije toga je radio za Knighthead'

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 27.10.2017 17:54
  • Objavljeno 27.10.2017 u 17:49
Ivica Todorić i Ante Ramljak

Ivica Todorić i Ante Ramljak

Izvor: Pixsell / Autor: Neven Bučević/tportal.hr

Vlasnik Agrokora i najpoznatiji hrvatski bjegunac i bloger, Ivica Todorić ponovno se oglasio. Ovaj puta sasuo je drvlje i kamenje po Tinu Daličkom, pravnom savjetniku Agrokora, koji je prema Todoriću prije toga radio za fond Knighthead

Todorićevo obraćanje prenosimo u cijelosti i bez izmjena: 

Tin Dolički danas je pravni savjetnik Agrokora odnosno Ante Ramljaka, a do preuzimanja toga posla klijent mu je bio Knighthead. Čije interese Tin Dolički štiti - Agrokora ili njegovog najpovlaštenijeg vjerovnika? Kada je pisao zaštitne klauzule u ugovoru o roll up-u koje onemogućavaju smjenu Ramljaka, da li je štitio interese Agrokora ili strvinarskog Knightheada koji je potpisivanjem ugovora ostvario ogromnu dobit? 

Pod pritiskom javnosti, naravno, gospodin Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa. Dapače, iako mu je ta činjenica itekako poznata, napominje da je to standardna praksa.

  • +8
  • +5

Ante Ramljak nakon sastanka s dobavljačima

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Naime gospodinu Doličkom je potpuno uobičajeno da se budući Vladin izvanredni povjerenik, u trenutku kada baš on piše financijski dio Lex-a, nalazi sa budućim profiterima roll up-a, prije donošenja neustavnog Zakona.

Potpuno mu je normalno baš Ramljak (koji je na Lex-u radio sa svojim partnerom Tomislavom Matićem) postaje povjerenik, kao što mu je potpuno normalno da tada ugovara roll up od milijardu eura i to s odredbama koje Vladu sprječavaju da ga smijeni bez dopuštenja Knightheada! 

Neka Gospodin Tin Dolički, koji ističe da su odredbe ugovora o roll up-u praksa, navede jedan primjer u kojem se vidi da je vlada Lex specialisom oduzela upravljačka prava, dogovorila roll up model i ugovorom se obvezala da ne može smijeniti upravitelja kojeg je sama postavila. To nije praksa nego opasan presedan koji je neustavan i protuzakonit.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!