TURSKI KAPITAL

Dogus grupa u Zadru 2019. otvara prvi Hyatt vrijedan 100 milijuna eura

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 23.09.2016 09:49
  • Objavljeno 23.09.2016 u 09:49
  • +25
  • +22

Predstavljen projekt Maraska

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr

Dogus Croatia i Hyatt Hotels Corporation u proljeće 2019. godine planiraju otvoriti Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj. Uz hotel, Dogus grupa će izgraditi 115 luksuznih rezidencija te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovinama, restoranima i kafićima. Ulaganje u hotel, rezidencije i popratne sadržaje vrijedno je 100 milijuna eura

‘Dovoljno smo mali da ne smijemo biti prosječni. Politika Ministarstva turizma i ove Vlade je poticanje izvrsnosti u svim segmentima, ne samo u turizmu. Rezultati Dogus grupe su impresivni, a rezultati sezone u Hrvatskoj rekordni s ostvarenih 83 milijuna noćenja', riječi su Antona Klimana, ministra turizma.

‘Snažno vjerujemo u velik potencijal Hrvatske
. Zbog toga nastavljamo ulagati u područja i sektore koji se na održiv način uklapaju u korporativnu politiku Dogus grupe. Imamo nekoliko hotela i marina na hrvatskoj obali te smo uvjereni da će projekt Maraska pridonijeti ljepoti Zadra, kao i razvoju turističkog portfelja Dogus grupe’, istaknuo je Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave Dogus grupe.

‘Vrlo smo ponosni što zajedno s Hyattom u Hrvatsku dovodimo Hyatt Regency, jedan od najpoznatijih hotelskih brendova na svijetu', izjavio je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru.

‘Zajedno s Hyattom radit ćemo na transformaciji stare tvornice pića Maraska u hotel koji će gostima ponuditi najvišu razinu usluge. Uvjereni smo da će brend poput Hyatta značajno pridonijeti atraktivnosti Zadra kao destinacije, ali i ukupnom razvoju turističke ponude Hrvatske, kao i njenom pozicioniranju u segmentu luksuznog turizma. Hotel će pratiti rezidencije i komercijalni dio koji će biti otvoren svim građanima Zadra. Završetkom ovog projekta ukupan iznos ulaganja Dogus grupe u Hrvatsku porast će na 350 milijuna eura,’ dodao je Baykan, naglasivši kako će hotel otvoriti 170 novih radnih mjesta i pozitivno utjecati na neizravno zapošljavanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!