20 PISAMA NAMJERE

Dobar interes za kupnju hotela Plat i Imperial te Jadroplova

17.12.2014 u 22:55

Bionic
Reading

Za kupnju dionica Hotela Plat, Imperiala sa Raba i splitskog Jadroplova pristiglo je ukupno 20 pisama namjere, od toga za Hotele Plat devet pisama interesa, Jadroplov sedam, a za kupnju dionica Imperiala četiri pisma interesa od kojih je jedno nevažeće

Za sva tri društva interes su iskazali domaći i strani investitori, objavio je u srijedu Državni ured za upravljanje državnom imovinom na svojim mrežnim stranicama. Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica tih tvrtki, u vlasništvu Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, bio je 17. prosinca do 15,00 sati.

Nakon prikupljenih pisama interesa za kupnju dionica tih tvrtki nadležna tijela Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) donijet će odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda.

Samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes, napominju iz DUUDI-a.

Ovo prikupljanje pisama interesa za dubrovačke Hotele Plat, hotelsku tvrtku Imperial s Raba te brodara Jadroplov iz Splita bilo je ujedno drugi ovogodišnji javni poziv za iskazivanje interesa, nakon što se na prvom natječaju, unatoč velikom broju pisama namjere, za te tvrtke u drugom krugu nitko nije javio s obvezujućim ponudama.

Tako se cijeli postupak ponavlja, prvo se prikupljaju pisma namjere, a onda će se samo od onih koji su ih dostavili u zadanom roku tražiti i obvezujuće ponude. U 17. studenoga objavljenom pozivu za pisma namjere tako još nisu iskazane tražene cijene za državne dioničke pakete u tim tvrtkama niti drugi uvjeti nego su samo navedeni broj i postotak dionica koje država prodaje.

U Hotelu Plat kod Dubrovnika na prodaju se nudi 92,49 posto ili 182.440 dionica u državnom vlasništvu, u rapskom Imperialu 50,08 posto ili 318.435 dionica, a država u splitskom Jadroplovu prodaje 70,03 posto ili 1.146,181 dionica.