22,76 KUNA PO DIONICI

Dividenda HT-a sjeda na račune 23. svibnja

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 04.05.2011 16:50
  • Objavljeno 04.05.2011 u 15:24
Hrvatski telekom

Hrvatski telekom

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Skupština Hrvatskog telekoma donijela je odluku o isplati dividende od 22,76 kuna po dionici, koja će biti isplaćena 23. svibnja na račune oko 230.000 dioničara. Prosječni mali dioničar koji raspolaže paketom od 69 dionica ove godine dobit će 1.570,44 kune

Na Glavnoj skupštini dioničari Hrvatskog telekoma većinom glasova usvojili su i ostale predložene odluke. Između ostaloga, dioničari su iskazali povjerenje Upravi i Nadzornom odboru, čiji predstavnici su podnijeli izvještaj o radu u protekloj godini.

Predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić predstavio je rezultate poslovanja skrenuvši pozornost na nepovoljno gospodarsko okruženje i regulatorne probleme s kojima se suočavala kompanija. 'U protekloj godini došlo je do zastoja u investiranju ne zato što nismo htjeli nego smo bili pod utjecajem regulatora koji je u našoj snazi vidio prijetnju', naglasio je Mudrinić.

Mudrinić je izrazio umjereni optimizam u pogledu gospodarskog oporavka tijekom o ove godine. 'Nakon prvog kvartala možda smo došli do preokreta', rekao je Mudrinić.

Najavio je i skori nastavak investicija u optičku mrežu. 'Na dobrom smo putu da prevladamo jaz i postignemo kompromisno rješenje s regulatorom', poručio je Mudrinić.

Na skupštini je sudjelovalo 29 dioničara ili punomoćnika koji su zastupali 67,23 posto temeljnog kapitala Hrvatskog telekoma.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi