NOVA TVORNICA U KNINU

DIV povećava izvoz vijaka za šest puta

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.09.2013 16:22
  • Objavljeno 16.09.2013 u 15:32
Tvornica vijaka

Tvornica vijaka

Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / Sibenski list / CROPIX

DIV Grupa otvorila je danas u Kninu novu tvornicu vijčane opreme, investiciju vrijednu 35 milijuna eura, a njenom realizacijom otvara se 400 novih radnih mjesta

U DIV-u ocijenjuju da bi još oko 350 ljudi bilo indirektno zaposleno u ostalim logističkim i servisnim djelatnostima izvan samog DIV-a.

Povećanjem narudžbi i potreba za vijčanom robom u Europi, DIV Grupa je odlučila investirati u proširenje kapaciteta i izgradnju nove tvornice u Kninu, jer trenutni kapaciteti ne zadovoljavaju potrebe, kazao je na otvaranju vlasnik DIV Grupe Tomislav Debeljak.

Napominje kako je u DIV d.o.o. tvornici vijaka udio direktnog izvoza u ukupnom prometu prošle godine iznosio 65 posto, a promatrajući samo proizvodnju udio direktnog izvoza u toj godini bio je veći od 85 posto.

Kompletna proizvodnja iz nove tvornice namijenjena je izvozu, što znači da će se značajno povećati izvozna komponentu, istaknuo je Debeljak dodajući kako će se vrijednost izvoza u ukupnoj proizvodnji DIV d.o.o. tvornice vijaka postupno povećati sa 20 milijuna eura na preko 130 milijuna eura.

Investicija je realizirana u najvećem dijelu vlastitim sredstvima iz zadržane dobiti (25 milijuna eura), te kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (preko Hrvatske poštanske banke) u iznosu od 10 milijuna eura.

Gradnja nove tvornice započela je 2010. godine, površine je 22 tisuće četvornih metara, a u njoj će se odvijati kompletna proizvodnja vijaka, od pripreme do završne obrade.

Najveći kupci DIV-ovih proizvoda u Hrvatskoj su SDF (Same Deutz Fahr), Hrvatske željeznice, Dalekovod-Proizvodnja, Đuro Đaković-Specijalna vozila, a u inozemstvu Reyer, HP Import, Vipa, FM, BMG World, NSS, Bossard itd.

DIV grupacija, bez Brodosplit brodograđevne industrije, jedna je od vodećih tvornica vijaka u Europi s poslovanjem na osam lokacija u šest država i preko 1.000 zaposlenih.

Završetkom prve faze restrukturiranja Brodosplita i dosezanjem punog kapaciteta nove tvornice u Kninu DIV grupa će zapošljavati više od 3.300 radnika, navode iz DIV Grupe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!