19-20. TRAVNJA

Dani kreativnosti i inovativnosti u Puli

19.02.2013 u 16:10

Bionic
Reading

Šesti Dani kreativnosti i inovativnosti posvećeni temama regionalnog razvoja, kreativnosti, inovacija i istraživanja kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova i ženama kao predvodnicama socijalnih inovacija, ove će se godine održati 19. i 20. travnja u Puli, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare

U fokusu ovogodišnje konferencije su kreativnost, inovacije i istraživanje kao glavni alati razvoja definirani i u kontekstu nove razvojne strategije Europe 2020., kazala je u ime organizatora predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost Ivana Nikolić-Popović

Na konferenciji će se kroz predavanja i panele govoriti i o ulozi inovacija i novih tehnologija u razvoju, novim strategijama u razvoju kreativne i kulturne industrije, pametnim i kreativnim gradovima, turizmu i održivom razvoju, istaknula je.

Dio Dana kreativnosti i inovativnosti bit će posvećen i ženama kao nositeljicama razvoja socijalnih inovacija, a kako je kazala predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu i Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj Vedrana Likan, upravo su žene unazad tri godine bile pokretači većine inovativnih društveno odgovornih projekata.

Pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Pule Jasmina Nina Kamber izrazila je zadovoljstvo što je grad Pula domaćin manifestacije, jer se Pula, kako je rekla, u unapređenju kvalitete života uvelike oslanja na kreativna i inovativna rješenja koja im pomažu u boljoj organizaciji gradskog života i optimiziranju troškova.

Središnji događaj konferencije, kako je najavljeno, bit će svečana dodjela nagrada za kreativnost i inovativnost.

Ove godine Mreža za razvoj i kreativnost raspisuje i natječaj za najkvalitetnije projekte za razvoj grada Pule 'Pametno rješenje za Pametnu Pulu' čiji će dobitnik biti objavljen na dodjeli nagrada za kreativnost i inovativnost, rečeno je.

Dani kreativnosti i inovativnosti održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i u suradnji s ministarstvima gospodarstva te poduzetništva i obrta, Hrvatskom gospodarskom komorom, Gradom Pulom i Udrugom za promicanje pozitivnih promjena u društvu.